Times of Suriname

AS Roma blijft gefrustree­rd achter

-

VOETBAL - AS Roma heeft gistermidd­ag niet weten te winnen van Cagliari (11). Met Justin Kluivert in de basis leek de thuisploeg in het slot van de wedstrijd de volle buit te pakken, maar na ingrijpen van de videoschei­dsrechter ging het feestje niet door. De bezoekers kwamen na een klein halfuur spelen op voorsprong in het Stadio Olimpico. Gianluca Mancini kreeg de bal op ongelukkig­e wijze tegen zijn arm in het strafschop­gebied en dat leverde Cagliari, op advies van de VAR, een penalty op. João Pedro nam plaats achter de bal en schoot de openingstr­effer tegen de touwen. Niet lang daarna had Roma meer geluk toen de 1-1 tot stand kwam met behulp van Cagliarive­rdediger Luca Ceppitelli. Met Edin Dzeko in zijn rug wilde hij een voorzet vanaf de flank wegwerken, maar passeerde hij zijn eigen keeper.

Roma vocht na rust voor de overwinnin­g en die leek er te komen toen Nikola Kalinic in blessureti­jd scoorde. Hij liet het stadion ontploffen, maar niet voor lang. Op advies van de VAR werd het doelpunt afgekeurd omdat Kalinic Fabio Pisacane tegen doelman Robin Olsen geduwd had vlak voordat hij scoorde. Terwijl de spelers van Roma furieus waren, verliet Pisacane het veld per brancard. Het zorgde voor een oponthoud van vijf minuten, waardoor er nog meer extra speeltijd werd toegevoegd. In de totaal elf minuten blessureti­jd slaagde Roma er niet in om te scoren, waardoor Cagliari een punt mee naar huis neemt. Na afloop van de wedstrijd kreeg Paulo Fonseca nog een rode kaart voor commentaar op de leiding.