Times of Suriname

Manchester City verliest

-

VOETBAL - Manchester City is er gistermidd­ag niet in geslaagd om zijn wedstrijd te winnen. De regerende landskampi­oen verloor in eigen huis verrassend met 0-2 van Wolverhamp­ton Wanderers. Hoewel het balbezit in de eerste helft voor het merendeel voor de thuisploeg was, kregen de bezoekers voor rust de grootste kansen. Doordat Patrick Cutrone en Raúl Jiménez echter nalieten om hiervan te profiteren, werd er met een gelijke stand gerust. Na de onderbreki­ng lieten ook The Citizens zich wat meer gelden in aanvallend opzicht. David Silva knalde met nog ruim twintig minuten te gaan een vrije trap op de lat en de Spanjaard mikte even later net over het doel van Rui Patrício. Even later was ook Bernardo Silva dicht bij de openingstr­effer, maar zijn poging strandde ongelukkig op het been van een ploeggenoo­t.

Wolverhamp­ton hield zich in aanvallend opzicht relatief rustig in de tweede helft tot het aanbreken van de laatste tien minuten. Balverlies van City leidde ertoe dat Jiménez kon opstomen en de Mexicaan ontweek handig een tackle van Nicolás Otamendi. De aanvaller had daarna het overzicht om de helemaal vrijstaand­e Adama Traoré te bedienen en diens inzet liet Éderson kansloos.

In de blessureti­jd ging het vervolgens nog een keer mis in de omschakeli­ng toen Rodri de bal verloor, Jiménez Traoré wegstuurde en de Spanjaard voor zijn tweede treffer van de middag tekende.