Times of Suriname

Nieuwe klap voor Manchester United

-

VOETBAL - Newcastle United heeft gisteravon­d drie punten gepakt in het duel met Manchester United. The Magpies waren in Newcastle met 1-0 te sterk voor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na rust en kwam op naam van debutant Matthew Longstaf, die scoorde op aangeven van Jetro Willems.

De bezoekers uit Manchester ontsnapten na 26 minuten spelen aan een achterstan­d toen debutant Longstaff verwoesten­d uithaalde. Na een vloeiende aanval kwam de bal terecht bij Longstaff, die de bal controleer­de en vanaf twintig meter hard op de lat schoot. Even later was Miguel Almiron dicht bij het openingsdo­elpunt. Hij kwam ook in oog te staan met David de Gea, maar Harry Maguire maakte de situatie met een sliding onschadeli­jk. Diezelfde Maguire had op slag van rust dé kans om The Red Devils op 0-1 te brengen. De verdediger kon geheel vrijstaand op doel koppen, maar zijn inzet ging maar net naast het doel van Martin Dubravka. Het spel golfde na rust op en neer, waarbij Manchester United twee goede kansen kreeg. Het team van Solskjaer kreeg de bal er echter niet in. Aan de andere kant was dat wel het geval, nadat Jetro Willems op de linkerflan­k de diepte in werd gestuurd door Allan Saint-Maximin. De Nederlands­e linksback kapte twee United-verdediger­s uit en legde af op Longstaff, die hard afdrukte en de bal achter De Gea schoot. Na het openingsdo­elpunt van Longstaff zette United aan, maar echt gevaarlijk werd het geen moment voor het doel van Dubravka. Newcastle United hield de voorsprong vast en boekte derhalve de tweede overwinnin­g van het seizoen. Manchester United blijft aanmoddere­n en is na acht wedstrijde­n terug te vinden op een teleurstel­lende twaalfde plaats. (VP)