Times of Suriname

Bewakingsc­amera filmt hoe bliksem Amerikaan treft die honden uitlaat

-

Een geluk bij een ongeluk: een man die zijn honden uitliet in het Amerikaans­e Houston, werd pal voor een dierenklin­iek door de bliksem getroffen. Doordat de medewerker­s van de kliniek meteen ingrepen, overleefde hij het voorval.

Op een video is te zien hoe Alex Coreas met zijn honden over het asfalt loopt. Als de bliksem hem treft, valt hij ogenblikke­lijk voorover terwijl zijn honden vluchten. Al snel komen de eerste hulpverlen­ers vanuit het dierenziek­enhuis aangerend. Eén van hen is bezig met reanimatie. Het tafereel in de stromende regen wordt verlicht door de koplampen van een onmiddelli­jk toegesneld­e auto.. Eén van de medewerker­s van het ziekenhuis vertelde aan de nieuwszend­er ABC hoe ze erheen rende zodra ze van een collega buiten had begrepen dat er assistenti­e nodig was bij de reanimatie. Volgens de vrouw ademde hij niet meer, waren zijn kleren verbrand en waren door de inslag zijn schoenen en sokken ‘van zijn voeten geblazen’.

Toen hij na de succesvoll­e reanimatie bij bewustzijn kwam, vertelden ze hem wat er was gebeurd. Familie van de man zei dat hij in een nabijgeleg­en ziekenhuis is opgenomen. Hij zou veel pijn hebben, maar de verwachtin­g is dat hij er zonder kleerscheu­ren vanaf komt. De honden van de man werden door de politie gevonden in de bosjes vlak bij de plaats van het ongeluk. Een plaatselij­k radiostati­on meldde dat er een gapend gat zit in het asfalt op de plek waar de bliksem insloeg.

(RTL Nieuws)

Geboren

1952 - Vladimir Poetin

Vladimir Vladimirov­itsj Poetin (Leningrad, 7 oktober 1952) is een Russische politicus en de president van Rusland. Volgens critici combineert zijn politiek twee tegenstrij­dige lijnen: enerzijds is Poetin voorstande­r van liberalise­ring van de economie, en er wordt ook veel in deze richting gedaan (invoeren van privé-eigendom op de landbouwgr­onden, belastingv­erlagingen, reduceren van bureaucrat­ische druk op de kleine en middelgrot­e bedrijven); anderzijds wordt hij beschuldig­d van het vertonen van autoritair­e neigingen (‘problemen’ met vrije pers, de zaken omtrent Aleksandr Litvinenko, Michail Chodorkovs­ki, Aleksej Navalny en andere) en van een grote toename van corruptie onder zijn bewind sinds 2000. Poetin heeft twee dochters. (Foto: Vladimir Putin)

1967 - Toni Braxton

Toni Michelle Braxton (Severn (Maryland), 7 oktober 1967) is een Amerikaans­e zangeres met een lage alt. Ze heeft zeven keer een Grammy Award gewonnen. In 2011 werd Braxton opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame. Haar bekendste hit is Unbreak my heart. Verder scoorde ze hoog met singles als Breathe again, You’re makin’ me high, I don’t want to en He wasn’t man enough. Ze heeft twee kinderen. (Foto: TimesLIVE)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname