Times of Suriname

Lof en kritiek voor Brit die treinruzie stopt met keiharde kopstoot: “Duidelijk niet zijn eerste kopper”

-

Een vooralsnog onbekende Britse pendelaar heeft in een trein in Engeland een keiharde kopstoot uitgedeeld aan een agressieve man die passagiers lastigviel. De kopstoot werd gefilmd door een reiziger die de beelden op sociale media zette. Sindsdien is zo ongeveer heel Groot-Brittannië op zoek naar de keurig in het pak gestoken ‘held’ die met één ferme tik met zijn voorhoofd voorkwam dat de situatie in de wagon totaal escaleerde. Al is natuurlijk ook niet iedereens fan...

Op de beelden is te zien hoe een bebaarde man met zijn rug naar de schuifdeur­en staat te vloeken in een trein, die onderweg was van Londen naar de kustplaats Southendon-Sea. De boomlange pendelaar gaat plotseling voor hem staan, spreekt hem kort toe, grijpt hem bij zijn polsen, trekt die naar zich toe en geeft de man dan zó’n harde kopstoot dat die als een pop op de grond valt.

Volgens medereizig­ers was de onruststok­er, die al geruime tijd amok maakte en voor paniek zorgde, korte tijd knockout. Op het eerstvolge­nde station kon hij door de spoorwegpo­litie worden opgepakt. Hij wordt verdacht van het lastigvall­en en bedreigen van passagiers, zakkenroll­en en het dragen van een verboden steekwapen.

Reizigers die

getuige

waren van de inmiddels viraal gaande kopstoot, nemen het op voor de man die hem uitdeelde.

Zo schrijft ooggetuige Justina Ivanovaite: “Die kerel viel ons de hele reis al lastig. Hij probeerde bij iedereen een gevecht uit te lokken. Vrijwel alle reizigers negeerden hem. De druppel was dat hij op twee stoelen sprong en bijna op iemands hoofd ging zitten. Omdat een man daar niet van gediend was, duwde hij de persoon weg. Die begon te vloeken, waarna een opstootje ontstond.” Wat later schoot de onbekende forens te hulp.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname