Times of Suriname

Bejaarde moeder getuigt dat ‘Snoep’ doodsbedre­igingen uitte

-

PARAMARIBO - Een 77-jarige moeder getuigde gisteren dat haar zoon Dennis F, alias Snoep, haar met een mes heeft gedreigd te doden. “Ik weet niet wat hem scheelt. Ik let op twee kinderen van hem. Ik heb hem geholpen.”

De moeder zegt dat haar zoon zijn twee kinderen op een dag bij haar bracht en vroeg op hen te letten. Hij liet hen daar achter. “Het wordt teveel, want ik ben een hartpatiën­t.” De vader van Snoep is drie of vier jaar geleden overleden. Toen hij nog leefde, wilde hij niet dat de zoon daar kwam. De moeder heeft drie keer aangifte gedaan tegen de verdachte. Volgens haar luistert hij naar niemand. Zij zegt dat de zoon niet werkt, waardoor zij de twee kleinkinde­ren moet verzorgen met het pensioenge­ld van haar overleden man. “Hij geeft mij geen kwartje. Hij loopt rond en zoekt alleen problemen.” De bejaarde zegt dat de man een keer zijn kinderen zodanig sloeg dat zij in het ziekenhuis belandden.

Dennis F verklaart dat hij het goed wil maken met zijn moeder. Hij vindt dat zijn moeder de zorg over de kinderen niet meer op zich hoeft te nemen, omdat zijn zus voor hen zal zorgen. Hij ontkent zijn moeder te hebben bedreigd en beweert dat zij psychisch niet in orde is en dementeert. Ook zegt hij dat het niet klopt dat hij een bewaker heeft bedreigd. Volgens hem liegt eenieder voor hem.

“U bent een grote pechvogel”, merkt de rechter op. Zij zegt dat uit een buurtonder­zoek is gebleken dat Snoep zijn moeder haast elke dag uitscheldt. Advocaat Harold Belfor vroeg om deskundige rapportage van de man. De magistraat ging mee met de raadsman.

Op 11 november wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname