Times of Suriname

Surinaamse delegatie breekt lans voor jongeren op 141ste vergaderin­g IPU

-

PARAMARIBO - De toegang van jongeren tot de bestuurlij­ke orde en de politiek is volgens Melvin Bouva nog lang niet voldoende om zich optimaal te profileren. Tijdens de 141ste sessie van de Interparle­mentaire Unie (IPU) pleitte hij voor meer betrokkenh­eid bij vredesonde­rhandeling­en in de media en bij openbare debatten. Hij sprak namens Suriname de IPU toe.

“Vanuit de IPU hebben we een aantal belangrijk­e stappen gezet om het belang van jongeren te promoten. Toch hebben we nog steeds een lange weg te gaan om het benodigde niveau te bereiken. Als voorzitter, bestuur en leden van het jeugdforum committere­n we ons om samen te werken aan het bereiken van deze doelen”, meldt Bouva vanuit Belgrado. Hij zegt dat parlements­leden een gedeelde verantwoor­delijkheid hebben om vorm te geven aan het internatio­nale recht. Daarbij hebben zij ook de plicht om een lans te breken voor jongeren, vrouwen, personen met een beperking, migranten, seksuele minderhede­n en toekomstig­e generaties.

De Surinaamse die ook bestond

delegatie, uit Naomi Samidin (NDP) en Marinus Bee (ABOP), heeft ook deelgenome­n aan bespreking van het thema: “Versterkin­g van het internatio­naal recht: Parlementa­ire rollen, mechanisme­n en de bijdrage van regionale samenwerki­ng.”

De rol van parlemente­n bij het waarborgen van het recht op gezondheid voor eenieder richting 2030, stond ook op de agenda van de 141ste IPUvergade­ring die gisteren is afgesloten.

Verslagen van permanente comités voor vrede en internatio­nale veiligheid; duurzame ontwikkeli­ng, financiën, handel en relevante zaken met betrekking tot de Verenigde Naties zijn ook aan de orde geweest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname