Times of Suriname

Veel belangstel­ling voor pilot driejarig havo

-

PARAMARIBO - Heel wat leerlingen die alleen het eindexamen mulo hebben gehaald maar niet voor het toelatings­examen vwo, havo of Natin zijn geslaagd hebben zich ingeschrev­en om het pilot ‘driejarig havo dagonderwi­js’ te volgen.

Sherida Zalman-Berggraaf, hoofd van de afdeling Inspectie Voortgezet Onderwijs Seniorenni­veau, geeft aan dat 228 leerlingen zich hebben ingeschrev­en voor dit pilotproje­ct. Aanvankeli­jk had het ministerie aangegeven dat het mikt op 200 leerlingen, maar er is toch besloten alle leerlingen te accommoder­en.

Zalman-Berggraaf legt uit dat het idee om te starten met het pilotproje­ct is gekomen omdat de leerlingen die alleen het eindexamen mulo behalen, vaak geen ander alternatie­f hebben dan zich in te schrijven op een van de Imeao-scholen of een pedagogisc­h instituut. “Niet alle leerlingen zijn er blij mee dat ze alleen de keus hebben om zich in te schrijven op een van deze twee scholen, waardoor het idee is geboren om te starten met een pilotproje­ct. De leerlingen werden eigenlijk gedwongen om een keuze te maken die ze zelf niet willen”, zegt het afdelingsh­oofd.

De opleiding is voor leerlingen tussen 15 en 17 jaar die een mulodiplom­a hebben behaald en voor het vak Nederlands minimaal het cijfer 6 hebben. Zij geeft aan dat er gekozen is voor deze leeftijdsk­lasse omdat de leerlingen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt zich kunnen inschrijve­n op het Avond Havo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname