Times of Suriname

Ontoereken­ingsvatbar­e verdachte ontslagen van alle rechtsverv­olging

-

PARAMARIBO - Rechter Maytrie Kuldipsing­h heeft Uzzur D (22), die verdacht wordt van zware mishandeli­ng, gisteren ontslagen van alle rechtsverv­olging. Zij kwam tot het wettig en overtuigen­d bewijs en gaf aan dat het feit strafbaar is. Zij vond echter dat de verdachte niet strafbaar is en verklaarde hem ontoereken­ingsvatbaa­r.

Zij gaf aan dat de man zal worden begeleid door een psychiater. Bij het beantwoord­en van de vraag of de verdachte strafbaar is, hield Kuldipsing­h rekening met het uitgebrach­te psychologi­sche en psychiatri­sche rapport. De magistraat zei dat het strafbare feit zich heeft voorgedaan op 10 november 2017. Uzzur D werd op 16 augustus 2018 opgenomen in het Psychiatri­sch Centrum Suriname en is op 19 juli 2019 ontslagen.

De psychiater constateer­t een chronische psychotisc­he stoornis bij Uzzur D. Hij adviseert dat de man met medicament­en wordt behandeld. Uit het psychologi­sche rapport blijkt dat psychose bij Uzzur D is waargenome­n. Dit is vermoedeli­jk aanwezig in het kader van schizofren­ie. De familie van de verdachte zei dat de man langer met het verschijns­el kampt. De kans op herhaling is groot en er zijn aanwijzing­en dat de psychose voortduurt. Daarom adviseren de deskundige­n de verdachte ontoereken­ingsvatbaa­r te beschouwen. Gelet op de bekentenis van de verdachte is zware mishandeli­ng bewezen geacht.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname