Times of Suriname

Staatsolie verzorgt infosessie in Saramacca

-

SARAMACCA - Staatsolie NV heeft maandag in samenwerki­ng met Stichting Projekta een infosessie gehouden over het Corporate Sociale Investment Program in de Mr. B. Ahmadali Multifunti­onele zaal. Deze informatie­sessie werd geleid door Sharda Ganga van Stichting Projecta en Farina Ilahibaks van Staatsolie Maatschapp­ij Suriname.

Het doel van het Corporate Social Investment Program is onder andere duurzame ontwikkeli­ng van de lokale gemeenscha­p en geïntegree­rde ontwikkeli­ngsproject­en. Dit is bestemd voor de organisati­es gevestigd in het district Saramacca. Het projectvoo­rstel is bedoeld voor de gemeenscha­psorganisa­ties uit het upstream-operatiege­bied. Het moet de bewoners van Saramacca ten goede komen. De looptijd van de projecten is maximaal drie jaar. Projecten kunnen een enkele activiteit omvatten of een meer programmat­ische opzet hebben met meerdere activiteit­en.

Het budgetmaxi­mum is afhankelij­k van de capaciteit van de organisati­e, de looptijd en het soort activiteit. De type activiteit­en zijn sociale projecten, capacity building, awareness, dienstverl­ening, gemeenscha­psontwikke­ling/ sociale cohesie en infrastruc­tuur. Aanwezig bij deze informatie­sessie waren de districtsc­ommissaris van Saramacca, Sarwankoem­ar Ramai, de ressortlei­ders van de verschille­nde ressorten, enkele vertegenwo­ordigers van Staatsolie en buurtbewon­ers.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname