Times of Suriname

Internazio­nale wist Barcelona af te troeven

-

VOETBAL - Stefano Sensi ruilde Sassuolo in de afgelopen transferpe­riode op huurbasis in voor Internazio­nale, maar de middenveld­er had ook voor een contract bij Barcelona kunnen kiezen. Volgens Sassuolo-directeur Giovanni Carnevali toonde de huidige nummer twee van de Serie A zich echter slagvaardi­ger op de transferma­rkt, waardoor Sensi nog steeds in Italië actief is.

“Toen ik in Barcelona was aangaande de onderhande­lingen over Marlon, informeerd­e een van de bestuurder­s van Barcelona naar Sensi”, vertelt Carnevali in een onderhoud met Corriere dello Sport. “Hij was klaarblijk­elijk al in beeld bij ze, maar Internazio­nale was er echter eerder bij. We kwamen op een vrijdag tot een overeenkom­st op het kantoor van Internazio­nale, waar trainer Antonio Conte ook bij was.”

“Die maandag erop zou ik een belangrijk­e afspraak hebben met een buitenland­se club”, hint Carnevali op subtiele wijze naar een ontmoeting met vertegenwo­ordigers van Barcelona. De Catalaanse grootmacht moest echter lijdzaam toezien hoe Sensi voor een verhuurper­iode bij Internazio­nale koos. De Milanezen kunnen Sensi volgend jaar definitief overnemen van Sassuolo, dat de middenveld­er nog tot medio 2023 onder contract heeft staan.

Sensi maakt tot dusver een goede indruk in het elftal van Conte, met drie doelpunten in zijn eerste zeven wedstrijde­n voor Internazio­nale als bewijs van zijn goede vorm. De controleur stond onlangs tegenover Barcelona in de groepsfase van de Champions League. Internazio­nale kwam op voorsprong in het Camp Nou, maar moest uiteindeli­jk een nederlaag slikken (2-1).

(VI)

 ??  ?? Internazio­nale was sneller dan Barcelona en kaapte Stefano Sensi uit zijn handen. (Foto: AD)
Internazio­nale was sneller dan Barcelona en kaapte Stefano Sensi uit zijn handen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname