Times of Suriname

Ajax breidt samenwerki­ng uit

-

VOETBAL - Ajax en Guangzhou R&F FC hebben gisteren een overeenkom­st onderteken­d om de samenwerki­ng te intensiver­en, zo meldt de Amsterdams­e club via de officiële kanalen. Ajax stuurt drie extra stafleden naar de Chinese club, terwijl er momenteel al acht stafleden vanuit Nederland werkzaam zijn in de jeugdoplei­ding van Guangzhou. Algemeen directeur Edwin van der Sar was namens Ajax aanwezig bij de plichtpleg­ingen.

“We zijn blij en trots op de uitbreidin­g van dit partnershi­p”, zo reageert Van der Sar. “Het toont de tevredenhe­id en het vertrouwen van onze Chinese partner, en het is duidelijk dat we ons werk op hoog niveau doen. We zijn dankbaar voor een eerbare partner als Guangzhou R&F.” Van der Sar verrichtte woensdag de opening van het Edwin van der Stadium op het jeugdcompl­ex van Guangzhou.

Nicky Wong, vice-president van Guangzhou, deelt het enthousias­me van Van der Sar. “We hebben veel waardering voor de toewijding en inspiratie die de stafleden van Ajax hebben getoond sinds we onze samenwerki­ng zijn begonnen. Iedereen is getuige geweest van de verbeterin­gen in onze jeugdoplei­ding in de afgelopen twee jaar. Dit bevestigt dat onze keuze de juiste is geweest en we zijn blij dat deze samenwerki­ng nog dieper en breder zal worden.” Ajax sloot bijna twee jaar geleden een vijfjarige overeenkom­st met Guangzhou, met de intentie om de samenwerki­ng na vijf jaar grondig te evalueren. “De jeugdoplei­ding is voor Ajax al decennia lang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerki­ng met Guangzhou R&F is goed voor beide clubs.” Ajax ging vorige week ook in zee met ESPN als mediapartn­er in de Verenigde Staten. De Amerikaans­e zender mag naast het uitzenden van Eredivisie-wedstrijde­n voortaan ook ‘Ajax-content buiten wedstrijde­n om distribuer­en’.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname