Times of Suriname

Centrale Bank start titelverde­diging met zege

-

BASKETBAL - De Centrale Bank van Suriname (CBvS) ligt op koers om haar basketbalt­itel te prolongere­n bij het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSS Plus). De moederbank kreeg woensdagav­ond bij de start van het basketbalt­oernooi in de Ismay van Wilgenspor­thal de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) klein: 70-62.

Zoals de eindscore doet vermoeden, kwam de overwinnin­g niet makkelijk. Na tien minuten nam CBvS een voorsprong; de moederbank ging met een verschil van vijf punten aan leiding: 1510. Bij het ingaan van de pauze had de moederbank het voortouw in handen en de voorsprong was nu verdubbeld: 3625.

EBS probeerde de achterstan­d in het resterende deel van de wedstrijd te verkleinen, maar herstelde niet meer van de schade in de eerste helft. De energielev­eranciers scoorden in het derde quarter twee punten meer dan de Centrale Bank maar keken aan het einde van de periode nog steeds tegen een achterstan­d aan: 5344. In de slotperiod­e hielden de twee teams elkaar min of meer in evenwicht. EBS scoorde 18 punten en CBvS 17, waardoor de Centrale Bank zich voor de halve finale plaatste en zodoende EBS naar de verliezers­ronde verwees. Stefano Eudoxie nam de bankiers met 26 punten op sleeptouw, terwijl teamgenote­n Cherin Lachman en Harold Blokland 19 om 10 punten bijdroegen.

Bij EBS waren routiniers Sergio de Jong en Vincent Bhola goed voor 24 om 16 punten. Overige uitslagen: SZFKPS: 5438, TelesurSta­atsolie: 4033 en SLMSWM: 5346.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname