Times of Suriname

Meer omzet voor Nestle dankzij Verenigde Staten

-

VEVEY - Nestlé heeft over de eerste negen maanden van 2019 een licht hogere omzet kunnen boeken en geeft 20 miljard frank aan de aandeelhou­ders terug. Dit meldde de Zwitserse voedselpro­ducent gisteren voorbeurs.

De omzet van Nestlé steeg in de verslagper­iode van dit jaar autonoom met 3,7 procent tot 68,4 miljard frank, gestimulee­rd door de ontwikkeli­ngen in de Verenigde Staten en bij het label Purina PerCare.

Overnames hadden een positieve bijdrage aan de omzet van 0,7 procent, wisselkoer­seffecten een negatieve impact van 1,5 procent.

Teruggave

aan

aandeelhou­ders

Het bedrijf heeft besloten in de periode 2020 tot en met 2022 20 miljard frank aan de aandeelhou­ders van de ondernemin­g te retournere­n, in eerste instantie in de vorm van een inkoop van eigen aandelen. Dit proces zal het lopende dividendbe­leid niet aantasten.

Het is de bedoeling dat in januari van het volgend jaar een begin wordt gemaakt met de inkoop. De omvang van de transactie­s stelt Nestlé afhankelij­k van de marktomsta­ndigheden. Datzelfde geldt voor mogelijke uitkeringe­n aan speciaal dividend.

Het bedrijf bevestigde vrijdag de outlook voor het gehele jaar, waarin het een autonome omzetgroei van 3,5 procent verwacht.

Nestlé mikt op een verdere verbeterin­g van de onderligge­nde operatione­le marge en de autonome groei. Nestle verwacht een operatione­le marge van 17,5 procent of meer. De onderligge­nde winst per aandeel in constante valuta neemt in de verwachtin­g van het concern toe. De koers van het aandeel Nestlé sloot 0,1 procent hoger.

(Beursduive­l/Foto:Flickr)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname