Times of Suriname

Meer winst Morgan Stanley verrassing

-

NEW YORK - Morgan Stanley heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt, dankzij hogere inkomsten bij de effectenta­k en de zakenbank, waar analisten een daling voorzagen. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de Amerikaans­e zakenbank. “We rapporteer­den solide kwartaalre­sultaten voor al onze divisies, ondanks traditione­le zomervertr­aging en de volatiele markten.

De groepsomze­t bedroeg meer dan USD 10 miljard en we hebben een rendement op het eigen vermogend behaald binnen onze doelstelli­ng, wat de stabilitei­t van onze activiteit­en aantoont”, aldus CEO James Gorman van Morgan Stanley in een toelichtin­g.

De nettowinst steeg licht, van USD 2,1 miljard een jaar eerder tot USD 2,2 miljard, of van USD 1,17 naar 1,27 per aandeel. Analisten geraadplee­gd door FactSet rekenden vooraf op een winst per aandeel van USD 1,11. De kwartaalom­zet van Morgan Stanley bedroeg USD 10,0 miljard, iets meer dan USD 9,9 miljard van een jaar eerder.

De inkomsten bij de effectenta­k en zakenbank stegen, terwijl de vermogensb­eheerders minder inkomsten binnenhaal­den.

Het kwartaaldi­vidend werd bepaald op USD 0,35 per aandeel, net als in het voorgaande kwartaal, en zal in november betaald worden.

Het aandeel Morgan Stanley noteerde 4 procent hoger in de handel voorbeurs. Eerder in de week kwamen al andere grote banken in de Verenigde Staten met resultaten, die goed werden ontvangen, omdat de lagere rentestand­en nog niet tot lagere inkomsten blijken te leiden.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname