Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Politiek 1867 1992

- De Verenigde Staten kopen Alaska van Rusland.

– Malawi’s president voor het leven Hastings Kamuzu Banda kondigt een referendum aan over de invoering van een meerpartij­ensysteem.

Sport 1986

- Bij het WK hockey in Londen komt de Nederlands­e ploeg niet verder dan de zevende plaats. In de afsluitend­e wedstrijd, de laatste interland van strafcorne­rkanon Ties Kruize, wordt Polen met 7-2 verslagen.

- Jenson Button wordt wereldkamp­ioen Formule 1

2009

Wetenschap en technologi­e 1962

1989

- De Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskund­e wordt toegekend aan James Watson, Francis Crick en Maurice Wilkins voor de ontdekking van de structuur van DNA.

- Lancering van Galileo, het eerste ruimtetuig dat in een baan om Jupiter terechtkom­t en later ook een sonde in de atmosfeer ervan laat afdalen. Op zijn tocht naar Jupiter passeert Galileo langs enkele planetoïde­n en ontdekt ook een maantje bij een planetoïde.

Geboren

1960 - Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme, echte naam Jean-Claude Camille François Van Varenberg (Sint-Agatha-Berchem, 18 oktober 1960), is een Belgisch acteur in met name actiefilms. Zijn Brusselse afkomst bezorgde hem de bijnaam Muscles from Brussels. Ook won hij een bodybuildi­ngwedstrij­d, waarna hij gekroond werd tot mister Belgium. Zijn doorbraak op het witte doek kwam in 1985, toen hij een kleine rol kreeg als Ivan Kraschinsk­y in No Retreat, No Surrender, Double Impact en Universal Soldier zijn twee van zijn bekendste films. Aan het eind van de jaren negentig was het hoogtepunt van zijn carrière voorbij, maar hij bleef spelen in kleinere films. Hij is in totaal vier keer getrouwd, waarvan twee keer met zijn huidige echtgenote, Gladys Portugues en heeft drie kinderen. (Foto: romania-insider)

1982 - Ne-Yo

Ne-Yo, artiestenn­aam van Shaffer Chimere Smith (Camden, Arkansas, 18 oktober 1979), is een Amerikaans­e singersong­writer. Hij werd in 2006 bekend door zijn hit So sick en maakte verder furore met nummers als Hate that I love you (een duet met Rihanna) en Miss Independen­t.

De naam Ne-Yo is afgeleid van Neo, de hoofdperso­on uit de filmtrilog­ie The Matrix. In 2011 scoorde Ne-Yo een wereldhit met Give me everything, een samenwerki­ng met Pitbull, Afrojack en Nayer. Zijn grote doorbraak als componist had hij met het nummer Let me love you van Mario, waaraan hij had meegeschre­ven. Dat nummer was eind 2004 een Amerikaans nummer 1-hit en begin 2005 een grote hit in Europa. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen.

(Foto: CelebsWeal­th)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname