Times of Suriname

Man had drie jaar lang pincet in plasbuis zitten

-

Het was een perfect gezonde jongeman van 22 die zich meldde bij een ziekenhuis in Saudi-Arabië. Maar hij had al drie jaar een klein medisch probleempj­e dat hij eigenlijk niet durfde te vertellen. Er zat een pincet van 8 centimeter lang in zijn plasbuis. Een röntgenfot­o toonde aan dat het ook echt waar was. Of de artsen hem konden helpen? Dat deden ze.

En omdat het zo’n bijzonder geval was, schreven ze over deze zaak in het medische vakblad Urology Case Reports. In hun verslag is te lezen hoe ze de jongeman onder narcose brachten en zijn plasbuis binnenging­en met een cystoscoop, een flexibele buis voorzien van een miniatuurv­ideocamera. Zo konden ze zien dat er inderdaad een pincet in het lid van de man zat, met het open gedeelte aan de voorkant. De artsen verbaasden zich erover dat de patiënt nog gewoon kon plassen en weinig pijn had.

Met een tweede cystoscoop gingen een chirurg de kleine ruimte in om de pincet naar buiten te duwen. Een tweede arts kneep ondertusse­n de pincet dicht. Zo kwam het gevaarte uiteindeli­jk in zijn geheel naar buiten zonder snijden. Toen de scherpe open kant eenmaal buiten was, kon de rest met een tangetje worden verwijderd.

Het enige dat de artsen niet schrijven, is waarom de pincet er zat. Dat wilde de jongeman niet zeggen. Ook niet waarom het ding er al drie jaar zat. Maar, zo schrijven ze koeltjes, de meest gebruikeli­jke reden voor insertie van vreemde objecten in de penis is ‘seksuele nieuwsgier­igheid’. De jongeman maakt het goed. (MSN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname