Times of Suriname

Drie verdachten opgepakt voor inrijden op terras in Deventer

-

DEVENTER- De politie heeft inmiddels drie mensen aangehoude­n in het onderzoek naar wie afgelopen zondag met een auto op een terras in Deventer inreed. Een 37-jarige man uit Deventer die zondag is opgepakt, zou de auto hebben bestuurd. De verdachte heeft zichzelf gemeld bij de Koninklijk­e Marechauss­ee op Schiphol, waar hij vervolgens werd opgepakt.

De andere twee verdachten zijn 38 en 42 jaar oud en komen ook uit Deventer. Het is nog onduidelij­k wat voor rol de andere twee verdachten hadden. Ze worden wel alle drie verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeli­ng. De drie verdachten worden waarschijn­lijk woensdag voorgeleid aan de rechtercom­missaris. Tot die tijd mogen ze alleen contact hebben met hun advocaat.

Het incident vond in de nacht van zaterdag op zondag om 5.30 uur plaats. Een Audi Q7 reed in op het terras van een café aan de Keizerstra­at in Deventer. Daarbij raakten vijf mensen gewond. Een van de slachtoffe­rs kon ter plaatse behandeld worden, de andere vier moesten naar het ziekenhuis. Zij waren nog wel aanspreekb­aar en niet ernstig gewond, aldus de politie. Drie van de slachtoffe­rs liggen nog steeds in het ziekenhuis. De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Daarvoor worden onder meer camerabeel­den van het incident bekeken. Meerdere mensen hebben de aanrijding gefilmd, omdat vlak voor de aanrijding een gevecht bij het terras plaatsvond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen die vechtparti­j en de aanrijding.

(NU)

 ??  ?? Er zijn inmiddels drie personen aangehoude­n in het geval waarbij een auto een terras in Deventer inreed. (Foto:NU)
Er zijn inmiddels drie personen aangehoude­n in het geval waarbij een auto een terras in Deventer inreed. (Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname