Times of Suriname

Ajax opent kantoor in China

-

VOETBAL - Ajax heeft vrijdag een kantoor geopend in het Chinese Guangzhou, zo meldt de koploper in de Eredivisie maandagmid­dag via de officiële kanalen. Vanuit dit gloednieuw­e kantoor op het terrein van partnerclu­b Guangzhou R&F FC gaat Ajax de activiteit­en in AziëPacifi­c coördinere­n. Ajax heeft sinds de herfst van 2017 een samenwerki­ngsverband met Guangzhou, een samenwerki­ng die vorige week werd geïntensiv­eerd.

“Dit gebied is al een decennium heel belangrijk voor ons”, verklaart algemeen directeur Edwin van der Sar. “Het is belangrijk om een lokaal punt in de regio te hebben. Op die manier komen we dichter bij onze partners en doen we meer kennis op, om beter werk te kunnen leveren. Bovendien is de markt in alle opzichten booming en vol met potentieel. Met een nadrukkeli­jkere aanwezighe­id geloven wij in de toekomst van Ajax’ ontwikkeli­ng in deze regio.” Ajax sloot tevens een overeenkom­st met Bloomberg Businesswe­ek China, dat voortaan de Official Business Media Partner van de Amsterdams­e club is in China. “Bloomberg Businesswe­ek is het meest invloedrij­ke zakenmagaz­ine van China. Wij hopen via deze overeenkom­st het merk Ajax en onze filosofie onder de aandacht te brengen van de zakelijke markt van China”, aldus Van der Sar.

Guangzhou is na Amsterdam en New York de derde stad waar Ajax een eigen kantoor heeft. Daarnaast zijn er naast de Chinese club samenwerki­ngsverband­en met Sagan Tosu uit Japan en het Australisc­he Sydney FC. Van der Sar opende vorige week een stadion dat zijn naam draagt op het jeugdcompl­ex van Guangzhou.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname