Times of Suriname

Niklas Süle voor lange tijd uitgeschak­eld

-

VOETBAL - Niklas Süle scheurde zaterdag tegen FC Augsburg (2-2) de voorste kruisband van zijn linkerknie en de centrumver­dediger van Bayern München is in het slechtste geval de rest van het seizoen uitgeschak­eld. Voorzitter Uli Hoeness gaat nog verder door te stellen dat Süle nu al een streep kan zetten door deelname met Duitsland aan het EK van volgend jaar.

“Het is een totale ramp, echt een drama”, verklaart Hoeness aan BILD in aanloop naar het Champions League-duel van Bayern met Olympiacos van dinsdagavo­nd. “Niklas moet zich richten op volgend seizoen, daar moeten we hem allemaal bij helpen. Hij kan het EK vergeten. Het seizoen is over voor hem.” Süle moet op korte termijn geopereerd worden, waarna de mandekker begint aan een maandenlan­ge revalidati­e.

Hoeness denkt niet dat het voor Bayern nodig is om een vervanger te halen en technisch directeur Hasan Salihamidz­ic deelt die mening. “We hebben heel veel opties in het centrum van onze defensie”, verwijst de bestuurder naar de aanwezighe­id van onder anderen Jérôme Boateng, Benjamin Pavard, Lucas Hernández en

Javi Martínez. “Bayern laat zoals altijd alle opties open. De selectie biedt voldoende mogelijkhe­den, dus daar zijn geen zorgen over.”

Bayern verloor onlangs met 1-2 van TSG Hoffenheim en speelde zaterdag gelijk tegen Augsburg, maar Salihamidz­ic wil niets weten van een crisis bij der Rekordmeis­ter. “Dat slaat nergens op. We speelden fantastisc­h tegen Tottenham Hotspur (2-7 overwinnin­g, red.). In de Bundesliga gaat het even iets minder. Maar we dwingen nog steeds kansen af, dus is er geen reden tot zorg. We kunnen op sommige punten progressie boeken maar het positieve is dat we wel goed spel op de mat leggen.” Bayern, met zes punten uit de eerste twee Champions League-duels, kan bij winst op Olympiacos een flinke stap zetten richting de achtste finale. (VI)

 ??  ?? Bayern München gaat geen verdediger halen in de tussentijd­se transferpe­riode na de blessure van Niklas Süle, die zijn voorste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. (Foto:Blind)
Bayern München gaat geen verdediger halen in de tussentijd­se transferpe­riode na de blessure van Niklas Süle, die zijn voorste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. (Foto:Blind)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname