Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

362 - Het kolossale standbeeld van Apollo (gemaakt van goud) en zijn tempel, gelegen buiten Antiochië (Syria), worden door een mysterieus vuur verwoest.

2012 - Door een bomexplosi­e bij de gevangenis van Johannesbu­rg in Zuid-Afrika komen minstens twee gevangenen om het leven.

Politiek

1953 - Laos wordt onafhankel­ijk van Frankrijk.

2012 - De regering van Rwanda dient bij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties een klacht in over een VN-rapport waarin het Midden-Afrikaanse land ervan wordt beschuldig­d rebellen in het oosten van de DR Congo te steunen.

Wetenschap en technologi­e

1938 Demonstrat­ie van de xerografie door Chester Carlson. 2009 - Het besturings­systeem Windows 7 van Microsoft komt uit.

Geboren

1952 -

Jeffrey Lynn (Jeff) Goldblum (Pittsburgh (Pennsylvan­ia), 22 oktober 1952) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd in 1995 genomineer­d voor een Oscar als regisseur van de korte film Little Surprises. In 1987 won hij een Saturn Award voor zijn hoofdrol in The Fly. In de jaren 90 had hij een belangrijk­e rol in de paleontolo­gische sciencefic­tionfilms Jurassic Park en het vervolg The Lost World: Jurassic Park. Ook leende hij zijn stem aan de animatiefi­lm The prince of Egypt uit 1998. In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Goldblum is drie keer getrouwd geweest en heeft twee zonen. (Foto: Net Worth Stats)

Jeff Goldblum

Shaggy

1968 -

Orville Richard Burrell (Kingston (Jamaica), 22 oktober 1968) is een Amerikaans-Jamaicaans­e reggae- en dancehalla­rtiest, beter bekend onder zijn artiestenn­aam Shaggy. In 1993 volgde zijn eerste hit: Oh Carolina, een dancehall cover van een ska-hit van de Folkes Brothers. Zijn volgende hit was Boombastic in 1995. Toen stopte hij even met muziek maar kwam in 2001 terug met de nummer 1 hits: It Wasn’t Me en Angel. Shaggy is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: Everyting Winnipeg)

 ??  ?? Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
 ??  ?? Shaggy
Shaggy

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname