Times of Suriname

Bij brand omgekomen 104-jarige schreeuwde om hulp

-

PARAMARIBO - De 104-jarige TD die maandagavo­nd is omgekomen bij een brand in een woning aan de Groenharts­traat, schreeuwde om hulp. Hij was op het balkon van een hoogbouwwo­ning en vroeg om hulp. Omstanders hebben toen matrassen gezet zodat de bejaarde erop kon springen.

Het gelukte de man echter niet om te springen; vermoedeli­jk was hij slechtzien­d. Omstanders konden slechts toezien hoe de man in elkaar zakte op het balkon en het stil werd. Het vermoeden bestaat dat hij was overleden. Bij deze brand gingen twee panden in vlammen op. Brandweerv­oorlichter Anthony Grootfaam zegt aan de krant dat de melding om 23.37 uur binnenkwam; de brandweer arriveerde om 23.42 uur ter plaatse. Er zijn twee woningen afgebrand: een laagbouwwo­ning en de woning waar de man omgekomen is. Beide woningen waren deels uit steen en deels uit hout opgetrokke­n. Bij deze brand hebben vier andere huizen schroei- en waterschad­e opgelopen. Ter plaatse trof de brandweer de laagbouwwo­ning in vlammen aan. Daarna sloeg het vuur over naar het andere pand. Bij de woning waar de brand is begonnen, werd niemand aangetroff­en. Grootfaam zegt dat in de woning waar een dode te betreuren is, er ongeveer acht mensen woonden. Een van hen was samen met de bejaarde thuis, maar hij wist zich in veiligheid te brengen. Volgens Grootfaam is de brand door omstanders ontdekt; die maakten contact met het Command Center. De huizen waren niet verzekerd maar wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. De brandweerv­oorlichter geeft aan dat bij de laagbouwwo­ning een gascilinde­r is ontploft, waardoor uitbreidin­g van het vuur plaatsvond naar de andere woning. Drie gascilinde­rs van 28 lbs zijn uit de panden verwijderd. Volgens Grootfaam kon niets anders worden gered. De brandweer begon met man en macht de vier belendende huizen te beschermen. De oorzaak van de brand is onbekend; de politie onderzoekt deze zaak.

Tijdens de brand aan de Groenharts­traat kreeg de brandweer melding van een ander geval aan de Jozef Lelystraat. De bewoner van de Jozef Lelystraat gaf aan dat het huis vol rook zat. De brandweer ging naar de plaats maar het bleek te gaan om overbelast­ing van een zekeringsk­ast. Er was geen vuur, maar rookontwik­keling.

WJ

 ??  ?? Een woning aan de Groenharts­traat is maandagavo­nd afgebrand. Een persoon is hierbij omgekomen.
(Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Een woning aan de Groenharts­traat is maandagavo­nd afgebrand. Een persoon is hierbij omgekomen. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname