Times of Suriname

Commissie van Rapporteur­s wijziging Wet op de Staatsschu­ld ingesteld

-

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee heeft gisteren de Commissie van Rapporteur­s (CvR) ingesteld voor wijziging van de Wet op de Staatsschu­ld.

verneemt dat de commissie uit negen leden bestaat en wordt voorgezete­n door coalitiepa­rlementari­ër Oesman Wangsabesa­ri (NDP).

Deze commissie zal zich moeten buigen over het initiatief­voorstel zoals ingediend door NDP-fractielei­der Amzad Abdoel. De initiatief­nemer is van mening dat de strafbepal­ing in de wet achterhaal­d is en onterecht wordt aangewend om de minister van Financiën om

Suriname

Times of

politieke redenen te criminalis­eren. Volgens Abdoel is de strafbepal­ing achterhaal­d en niet effectief. Er zijn volgens hem de afgelopen jaren voldoende wettelijke voorzienin­gen geactiveer­d om het onverantwo­ord managen van de staatsmidd­elen te voorkomen. De strafbepal­ing is volgens hem nu overbodig en dient slecht één doel: het willen besmeuren van de financiënm­inister. In dit geval Gillmore Hoefdraad.

De CvR bestaat verder uit de coalitiele­den Jennifer Vreedzaam (NDP), Daniella Sumter (NDP), Rossellie Cotino (NDP) en Rudolf Zeeman (BEP). Namens de oppositie wordt de commissie bemand door Gregory Rusland (NPS), Riad Nurmohamed (VHP), Marinus Bee (ABOP) en Paul Somohardjo (PL).

Het proces is dat de commissie eerst bij elkaar komt voor de technische bespreking van de wet en deze klaarstoom­t voor de openbare commissiev­ergadering waar in de diepte, samen met de regering en de initiatief­nemer, wordt gediscussi­eerd. Tijdens de openbare commissiev­ergadering is het de bedoeling om de wet ‘zo goed mogelijk dicht te timmeren’ en vervolgens voor te leggen aan de plenaire vergaderin­g om daarover een oordeel te vellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname