Times of Suriname

Kleine groep protesteer­t

-

PARAMARIBO - De protestact­ie tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschu­ld is gisteren teleurstel­lend begonnen. De actie, gecoördine­erd door de politieke partij STREI!, bracht ruim 50 mensen op de been. Wat bedoeld was om te voorkomen dat de strafbepal­ing uit de wet wordt geschrapt, mondde uit in een kleine politieke bijeenkoms­t waarbij partijtopp­ers van STREI!, NPS en ABOP van de gelegenhei­d gebruikmaa­kten om hun eigen partij te promoten en redenen aandroegen waarom er niet weer voor een NDP-gestuurde regering gestemd moet worden.

Cohesie binnen de actiegroep was zoek, maar de duidelijke lijn was wel dat het schrappen van de strafbepal­ing uit de Wet op de Staatsschu­ld niet gepikt moet worden door de samenlevin­g. Vrijwel alle sprekers riepen op tot meer betrokkenh­eid van de samenlevin­g om hun stem te laten horen. STREI! is van plan om elke dag bij het parlements­gebouw post te vatten en haar stem te laten horen, totdat het initiatief­voorstel van NDPfractie­leider Amzad Abdoel wordt ingetrokke­n. Wilgo Valies en Ivan Fernald van de NPS benadrukte­n dat het steeds aangaan van meerdere leningen desastreus zal zijn voor de volgende generatie bestuurder­s die met de gebakken peren opgescheep­t worden door de zittende regering.

Abdoel zelf zegt niet wakker te liggen van de protesten. Het initiatief­voorstel is ingediend en het proces om te komen tot een ontwerp dat in stemming wordt gebracht tijdens de plenaire vergaderin­g gaat onverkort door. “Het heeft nooit gewerkt”, zegt hij over de strafbepal­ing. Wat de strafbepal­ing wel doet, is de minister van Financiën criminalis­eren en hinderen in het doen van zijn werk. “Dit is pas het begin!”, riep de kleine, maar zeer gemotiveer­de groep protestere­nden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname