Times of Suriname

Dc past willekeur toe

-

PARAMARIBO - Bewoners van Witagron beschuldig­en districtsc­ommissaris (dc) Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename willekeur toe te passen.

Theo Boomdijk, basya van Witagron, geeft aan dat de brug nabij Witagron maandag was gebarricad­eerd. Ten tijde van de barricade waren er drie trucks die de brug op wilden gaan. Dit kon echter niet. De basya geeft aan dat nadat de brug is gebarricad­eerd er contact is gemaakt met de burgervade­r om hem de situatie voor te houden. De burgervade­r heeft toen aangegeven, dat de drie trucks niet over de brug mogen. Boomdijk kan de werkwijze van de districtsc­ommissaris niet begrijpen omdat die hem een dag later de opdracht gaf de tankwagen en de trekker met daarop een dozer door te laten. Dc Mettendaf geeft aan dat hij de opdracht heeft gegeven dat de trucks over de brug heen mogen rijden, omdat het in deze gaat om voertuigen die ingezet worden voor de ontwikkeli­ng van het land. Hij is bezig te kijken naar een duurzame oplossing voor het probleem. De brug is al ongeveer twee jaar afgesloten voor zwaar transport.

Boomdijk geeft aan dat er gisteren mondeling een akkoord is bereikt met de ondernemer Ramon Abrahams, de dc en de bewoners van Witagron. Dit houdt in dat houtblokke­n via een pendelmode­l over de brug vervoerd mogen worden. Trucks mogen nu dus wel over de brug, maar per keer mogen slechts vijf houtblokke­n vervoerd worden. Hij geeft aan dat dit niet schrifteli­jk is vastgelegd. De dc heeft beloofd dat hij uiterlijk vrijdag met een oplossing komt. “Wij gaan niet maanden de brug barricader­en, maar geven de burgervade­r tot en met zondag de gelegenhei­d om ons op de hoogte te stellen wat er verder gaat gebeuren. Indien dat niet gebeurt, zullen wij ertoe overgaan om de planken en het ijzerwerk van de brug los te maken en die naar het dorp brengen tot er een oplossing komt”, stelt Boomdijk. Verder geeft hij aan dat de bewoners van Apoera nu nog gebruik kunnen maken van de brug, maar indien de dc tot uiterlijk zondag niet met een oplossing komt of tenminste telefonisc­h contact maakt, de bewoners van Apoera de oversteek met de boot zullen moeten maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname