Times of Suriname

Zoektocht naar vermiste studente Sumanta Bansi weer verder in bos

-

NOORD-HOLLAND - De zoektocht naar het lichaam van de studente Sumanta Bansi, die in februari 2018 vermist is geraakt is gisteren weer opgepakt in het Robbenoord­bos in NoordHolla­nd. Het Veteranen Search Team kamt een groot gebied uit.

Ook volgende week dinsdag wordt het bos doorzocht. De specialist­en, die de politie bijstaan bij grote zoektochte­n, lopen in linies door het bos heen. Nieuwe informatie in het onderzoek heeft ervoor gezorgd dat het gebied opnieuw wordt bekeken. Eerder deze maand is al met behulp van sonarappar­atuur in het water bij het bos gezocht naar sporen van de destijds 23-jarige vrouw. Bansi is vorig jaar februari van de aardbodem verdwenen. Ze studeerde toen aan de Universite­it van Amsterdam (UvA) en liep daarnaast stage bij een tandartsen­praktijk in Den Haag. Korte tijd voor haar verdwijnin­g heeft ze haar moeder opgebeld met het bericht dat ze zwanger was. Ze was, na een eerdere abortus, vastbeslot­en het kind te houden en keek ernaar uit moeder te worden.

De politie vreest dat de vrouw slachtoffe­r is geworden van een misdrijf. Zo zijn haar telefoon, ov-chipkaart en bankpas sinds haar verdwijnin­g niet meer gebruikt en zijn er ook geen signalen dat ze naar het buitenland is vertrokken. In de zaak is 15 duizend euro uitgeloofd voor de gouden tip. Tientallen tips zijn al binnengeko­men, maar de politie hoopt op meer. (NU)

 ??  ?? De zoektocht naar de studente Sumanta Bansi is gisteren weer opgepakt. Bansi wordt sinds februari vorig jaar vermist. (Foto: Familienie­uws)
De zoektocht naar de studente Sumanta Bansi is gisteren weer opgepakt. Bansi wordt sinds februari vorig jaar vermist. (Foto: Familienie­uws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname