Times of Suriname

Ook in Duitsland protestere­n duizenden boeren tegen milieubele­id

-

BONN - Gisteren zijn ook in heel Duitsland boeren de straat op gegaan om tegen nieuwe milieumaat­regelen te protestere­n. In Bonn, waar het grootste protest plaatsvind­t, zijn volgens de Duitse politie tweeduizen­d tractoren komen opdagen.

De trekkers vertrokken maandagavo­nd en dinsdagoch­tend in grote groepen richting de stad. Volgens lokale media heeft dit tot “massaal” oponthoud op de weg geleid. De Duitse politie riep de boeren op om calamiteit­enroutes vrij te houden, omdat die werden geblokkeer­d door tractoren.

Zesduizend boeren verzamelde­n zich gistermidd­ag bij het ministerie van Landbouw (die overigens lang niet allemaal op de tractor kwamen). De organisati­e had rond de tienduizen­d boeren verwacht.

Ook in andere Duitse steden, waaronder Hannover, München, Berlijn, Stuttgart en Freiburg, waren demonstrat­ies georganise­erd. Op sommige vlakken is het boerenprot­est in Duitsland vergelijkb­aar met de protesten in Nederland.

Zo vinden ook de Duitse boeren dat ze door de politiek als boeman worden gezien, aldus Tagesschau. Hoofdzakel­ijk protestere­n de Duitse boeren echter tegen het Agrarpaket, de nieuwe milieumaat­regelen van de bondsreger­ing. Hierin staat dat het gebruik van onkruidver­delger glyfosaat moet worden teruggedro­ngen om onder meer insecten te beschermen.

Bovendien moet er meer geld voor milieu- en klimaatbes­cherming komen en een dierenwelz­ijnslabel komen. De uitstoot van stikstof speelt bij de Duitsers geen rol. De initiatief­nemers zeggen dat de maatregele­n niet bij te benen zijn. Daarnaast zouden ze familiebed­rijven in gevaar brengen.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname