Times of Suriname

Stam wees aanbod vanuit Premier League af

-

VOETBAL - Jaap Stam volgde afgelopen zomer Giovanni van Bronckhors­t op als trainer van Feyenoord. Een paar dagen nadat de 47-jarige oefenmeest­er zijn handtekeni­ng onder een tweejarige verbinteni­s bij de Rotterdamm­ers had gezet, meldde Newcastle United zich bij hem. In gesprek met Voetbal Internatio­nal zegt Stam dat hij een man van zijn woord is en dat hij daarom een overstap naar de Premier League afwees.

“Newcastle United meldde zich een paar dagen nadat ik mijn handtekeni­ng had gezet bij Feyenoord. Dus het was meteen geen optie. Ik ben van een man een man, een woord een woord. Het was mooi en eervol, doordat de mensen in Engeland blijkbaar weten waar ik als trainer voor sta”, zegt Stam, die overigens benadrukt dat hij op dit moment niet liever bij Newcastle United had gezeten.

Het dienstverb­and van Stam bij Feyenoord verloopt voorlopig uiterst moeizaam, daar de Rotterdamm­ers de nummer tien van de Eredivisie zijn met veertien punten uit tien wedstrijde­n. Feyenoord haalde de oud-verdediger afgelopen zomer weg bij PEC Zwolle, waar hij in december 2018 in dienst trad en dus uiteindeli­jk maar een aantal maanden werkzaam was. Stam werkte eerder in Engeland voor Reading, waar hij na een kleine twee jaar werd ontslagen wegens tegenvalle­nde resultaten.

Newcastle United zocht naar een opvolger voor manager Rafael Benítez, wiens contract afliep. Na de afwijzing van Stam ging Newcastle United in zee met Steve Bruce, die werd overgenome­n van Sheffield Wednesday. The Magpies bezetten na negen wedstrijde­n de achttiende plaats in de Premier League, met acht punten uit negen wedstrijde­n. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname