Times of Suriname

Van der Sar vindt straf UEFA voor Ajax-fans ‘onverdiend en teleurstel­lend’

-

VOETBAL - Edwin van der Sar heeft er geen goed woord voor dat Ajax begin november geen supporters mag meenemen naar Londen voor de uitwedstri­jd tegen Chelsea in de Champions League. Volgens de algemeen directeur is de kans dan ook groot dat de Amsterdamm­ers in beroep gaan.

De tuchtcommi­ssie van de UEFA besloot de fans van Ajax uit te sluiten vanwege ongeregeld­heden bij het vorige Europese uitduel met

Valencia (0-3), toen er vernieling­en zijn aangericht. Ajax moet daarnaast een boete van 50 duizend euro betalen. “Over onze aanhang wordt veel gezegd en geschreven, maar de straf van de UEFA vind ik heel onverdiend en teleurstel­lend”, schrijft Van der Sar dinsdag in zijn column in De Telegraaf.

“In het stadion heerste een prima sfeer en voor onze supporters in Spanje had ik alleen maar compliment­en. Er is één relletje buiten het stadion geweest en dat had niets met onze officiële supporters te maken. De kans dat we in beroep gaan is dan ook groot.” Ajax had nog een voorwaarde­lijke straf staan vanwege de incidenten tijdens de uitwedstri­jd van vorig seizoen tegen Benfica (1-1). Die is nu omgezet in een definitiev­e sanctie. Gaan de fans binnen een jaar weer in de fout, dan volgt dezelfde straf.

Na de bekendmaki­ng van de straf door de UEFA gaf Ajax al aan dat de club om aanvullend­e informatie had gevraagd bij de Europese voetbalbon­d. Daarna zou gekeken worden of er beroep wordt aangeteken­d, iets wat dus inderdaad lijkt te gebeuren. Overigens gingen de supporters van Ajax zaterdag in de gewonnen uitwedstri­jd tegen RKC Waalwijk (12) wel in de fout. De aanhang van de koploper stak in de tweede helft het nodige vuurwerk af in het Mandemaker­s Stadion.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname