Times of Suriname

SZF naar finale

-

Staatsolie bijna voor een verrassing zorgde, speelde SZF heel compact. De ziekenzorg­verzekeraa­r had haar les geleerd en gaf de ruimte, waar de Telesur-aanvallers goed gebruik van maken, niet weg. SZF speelde gretig, reageerde sneller en won het overgrote deel van de duels. Met veel moeite kwamen de Telesurspe­lers door het opgezette blok van de tegenstand­er.

Gezien hetgeen op het spel stond (finaleplek en onderlinge strijd in het overall-klassement) gingen beide teams er keihard tegenaan. Dit resulteerd­e in veel harde overtredin­gen. Een rode kaart voor Telesur-speler Bruce Diporedjo, halverwege de tweede helft, en de vele gele kaarten getuigden hiervan. Daninho Gill bracht de ziekenzorg­verzekeraa­r al na ongeveer acht minuten spelen in de eerste helft op voorsprong. Hij verschalkt­e Telesur-doelman Ricky Swedo middels een onverwacht­e trap en bepaalde de ruststand op 1-0.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft onverander­d. Gill verdubbeld­e de score al na ruim zeven minuten spelen met een prachtig genomen vrije trap: 2-0. Telesur raakte vier minuten later sterkhoude­r Diporedjo kwijt, nadat hij de doorgebrok­en SZF-speler Enrico Artist onderuit haalde. De arbiter had geen keus dan meteen de rode kaart tevoorschi­jn te halen. SZF scoorde weliswaar niet uit de meerderhei­dssituatie, maar zou toch op 3-0 komen via Gorgio Bhoi. Telesur probeerde nog met Claidel Kohinor als meespelend­e keeper het tij te keren, maar zonder resultaat.

Staatsolie­EBS 4-2, KPS-SLM 6-3.