Times of Suriname

Sterling en Agüero schitteren

-

VOETBAL Manchester City is nog foutloos in de groepsfase van de Champions League. Het team van manager Josep Guardiola won dinsdag in Groep C met 51 van Atalanta. De bezoekers uit Italië namen na nog geen half uur spelen de leiding in het Etihad Stadium, maar werden vervolgens overrompel­d door Sergio Agüero en Raheem Sterling. Manchester City legde in de eerste helft de basis voor de overwinnin­g, maar de ploeg van Guardiola werd pas min of meer wakker op het moment dat Fernandinh­o een overtredin­g op Josip Ilicic in het strafschop­gebied maakte. Ruslan Malinovski­y ging achter de bal staan en zette na nog geen half uur spelen de 10 op het scorebord. Atalanta kon de voordelige marge echter niet behouden. Zes minuten na de openingstr­effer tekende Agüero voor de 11: na een pass van Raheem Sterling van links werkte hij de bal van dichtbij door de benen van Pierluigi Gollini. Luttele minuten later wees de arbiter weer naar de stip, maar dit keer in het voordeel van the Citizens: na een overtredin­g van Andrea Masiello op Sterling maakte Agüero zijn tweede van de avond. Domper op de eerste helft van Manchester City was het uitvallen van Rodri vlak voor rust met een ogenschijn­lijke blessure aan de hamstrings.

In het eerste kwartier na rust was Atalanta niet meer de ploeg die het voor rust was. Het team van Gian Piero Gasperini was slordig in de passing, het ontbrak aan creativeit en de thuisploeg profiteerd­e na nog geen uur spelen. Manchester City veroverde de bal op het middenrif, waarna het leer via goed voorbereid­end werk van Kevin De Bruyne en

Phil Foden van dichtbij door Sterling hoog tegen de touwen werd geschoten: 31. Het was voor de aanvaller alweer zijn tiende van het seizoen, maar zeker niet de laatste van de avond.

Het team van Guardiola liep in het restant van het tweede bedrijf verder uit. Zes minuten na zijn eerste zette Sterling ook de 41 op het scorebord, na heerlijk combinatie­voetbal tussen Benjamin Mendy, Foden en Ilkay Gündogan. Twintig minuten voor tijd kwam ook de 51 van de voet van Sterling, op aangeven van Riyad Mahrez. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname