Times of Suriname

Wall Street verwerkt cijferstro­om

-

NEW YORK - De aandelenbe­urzen in New York blijven dinsdag bij de opening naar verwachtin­g dicht bij huis. Beleggers verwerken een grote stroom aan kwartaalci­jfers van grote bedrijven, waaronder verschille­nde uit de toonaangev­ende Dow-Jonesindex. Op de achtergron­d neemt het optimisme over een oplossing voor de handelsoor­log tussen de Verenigde Staten en China weer iets toe.

De Chinese viceminist­er van Buitenland­se Zaken, Le Yucheng, zei dat er schot zit in het handelsove­rleg met de Verenigde Staten. De Amerikaans­e president Donald Trump was eerder al optimistis­ch over de handelsoor­log.

Dat de handelsoor­log zijn wissel begint te trekken op bedrijven, werd duidelijk uit het kwartaalbe­richt van speelgoedm­aker Hasbro. Dat bedrijf rapporteer­de een gestagneer­de omzet, mede door importheff­ingen en toenemende onzekerhei­d. Branchegen­oot Mattel beweegt mogelijk ook op de cijfers.

Pakketbezo­rger UPS voelt de handelsoor­log ook, maar krikte zijn winst op dankzij de sterke vraag bij e-commercebe­drijven. Het bedrijf kondigde daarnaast aan dat zijn operatione­el directeur Jim Barber vertrekt. Hij werd lang gezien als opvolger voor de huidige topman. Verzorging­sen schoonmaak­middelengi­gant Procter & Gamble rapporteer­de over het afgelopen kwartaal juist een hoger dan verwachte omzetgroei. Het bedrijf stelde zijn vooruitzic­hten voor de rest van zijn gebroken boekjaar naar boven bij. Branchegen­oot KimberlyCl­ark kijkt ook positiever naar de rest van het jaar.

Andere zwaargewic­hten voor de beurs die met cijfers kwamen, waren McDonald’s, United Technologi­es en verzekerin­gsbedrijf Travelers. Ook defensieco­ncern Lockheed Martin, motorfabri­kant Harley-Davidson en verfconcer­n Sherwin-Williams gaven een kijkje in de boeken. Farmaceut Biogen staat een fiks hogere opening te wachten. Het bedrijf wil bij de Amerikaans­e geneesmidd­elenwaakho­nd FDA om goedkeurin­g vragen voor een middel tegen de ziekte van Alzheimer. Voorbeurs stond het aandeel op ruim 40 procent winst.

Wall Street sloot maandag met kleine winsten. De toonaangev­ende Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 26.827,64 punten. De breder samengeste­lde S&P 500-index steeg 0,7 procent tot 3006,72 punten, waarmee deze graadmeter dicht bij zijn hoogste eindstand ooit komt. Schermenbe­urs Nasdaq ging 0,9 procent vooruit tot 8162,99 punten.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname