Times of Suriname

Bezoek vicepresid­ent Ghana afgelast

-

PARAMARIBO/ACCRA - De vicepresid­ent van Ghana, Mahamudu Bawumia, heeft zijn aangekondi­gde bezoek aan Suriname afgelast. Bawumia werd op 10 en 11 november in Suriname verwacht, maar moet zich verontschu­ldigen vanwege andere verplichti­ngen.

Tegenover Natasha Halfhuid, Surinames ambassadeu­r in Accra, heeft de Ghanese minister van Buitenland­se Zaken, Shirley Botchwey, de afzegging officieel bevestigd met de aantekenin­g dat er zo snel als mogelijk alsnog een high level bezoek aan Suriname zal worden gebracht.

Volgens Botchwey wordt de nieuwe relatie met Suriname gewaardeer­d en er zijn tal van sectoren waar beide landen gauw over moeten praten.

Zij verwees naar investerin­gen, agrarische ontwikkeli­ng, mijnbouw en toerisme.

De Ghanese bewindsvro­uw maakte van de gelegenhei­d gebruik om Halfhuid te vragen ruchtbaarh­eid te geven aan de inspanning­en die haar regering pleegt om het land tot subregiona­le poort te maken, en met de vestiging van het secretaria­at van de African Continenta­l Free Trade Area nu ook een toegangspo­ort is tot de gehele Afrikaanse

markt. Het land staat op het punt om enkele megaprojec­ten uit te voeren op industrieg­ebied en stuurt via Halfhuid de boodschap naar Suriname om investeerd­ers te interesser­en om een kijkje te komen nemen. Ook op onderwijsg­ebied wil Ghana nauwer met Suriname samenwerke­n. Vandaar dat de Ghanese minister het van belang vindt om samen met Suriname om de tafel te gaan en te praten over gemeenscha­ppelijke belangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname