Times of Suriname

Getuige vertelt dat verdachte schoten loste

-

PARAMARIBO - Een man getuigde gisteren dat Maurits M hem in zijn duim heeft gebeten. Hij vertelde dat de man ook schoten op hem heeft gelost, waardoor hij verwonding­en aan zijn rug opliep.

Hij ging naar een winkel, waar Martinus M was, om een lot te kopen. Maurits M vroeg hem waarom hij hem op een bepaalde manier op straat had ingehaald. Dat leidde tot ruzie, waarbij de verdachte hem in de duim beet. Het slachtoffe­r ging naar de politie maar die had geen vervoer om naar de plaats delict te gaan. Hij ging toen samen met een neef zijn slippers op de plaats delict halen. De neef is de slippers gaan zoeken, maar kon die niet vinden. Daarom ging het slachtoffe­r zelf zijn slippers halen. Hij werd toen aangevalle­n door de verdachte, die al rennend op hem schoot. Hij hoorde dat vijf tot zes schoten werden gelost. Hij had eerder geen ruzie met

Maurits M. Maurits M wilde weten waarom de getuige hem eerst heeft geslagen. Het slachtoffe­r zegt dat hij na het kopen van het lot wilde weggaan, maar werd gehinderd door de man. Hij sloeg de verdachte toen. De ruit van de auto van het slachtoffe­r werd ook vernield. De verdachte beweert dat het slachtoffe­r na de ruzie wegging, maar terugkwam met drie andere mannen die gewapend waren met houwers. Daarom loste hij schoten. Maurits M wordt verdacht van poging tot doodslag, mishandeli­ng, vernieling en illegaal wapenbezit.

Op 13 november wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname