Times of Suriname

Dode en zwaargewon­de bij schietpart­ij Amsterdam

-

AMSTERDAM Bij een schietpart­ij aan het Hugo de Grootplein in AmsterdamW­est is één persoon om het leven gekomen. Een ander slachtoffe­r raakte ernstig gewond. Inmiddels heeft de politie een verdachte aan kunnen houden op de Admiraal de Ruijterweg.

Het vluchtvoer­tuig werd gespot en door de politie aan de kant gezet. Na een waarschuwi­ngsschot kon één verdachte worden opgepakt.

De politie houdt er rekening mee dat er nog een verdachte voortvluch­tig is. Volgens de uitbater van een tapasbar op het plein is in ieder geval een van de slachtoffe­rs in de pizzeria La Piccola Baracca neergescho­ten. Het zou gaan om de eigenaar, een man met een OostEurope­se achtergron­d. “Ik hoorde ineens meerdere schoten. We zijn behoorlijk geschrokke­n”, aldus de horecauitb­ater. De politie kon dit nog niet bevestigen. Of er sprake is van een liquidatie, is ook nog niet bekend. De politie liet eerder weten dat de verdachte(n) er mogelijk vandoor gingen in een Volkswagen met Belgisch kenteken.

Een buurtbewoo­nster vertelt: “Ik hoorde schoten en ging kijken. Ik hoorde mensen gillen en wegduiken op de grond en in de bakker. Toen ben ik zelf ook weggegaan bij het raam, omdat ik dacht dat hij misschien overal naartoe ging schieten.” Van de dader heeft ze niets gezien: “Het gebeurde achter de bomen.” Volgens de politie waren er tijdens de schietpart­ij veel mensen op de been. De recherche roept getuigen dan ook dringend op zichzelf te melden. Dit jaar zijn er al zestien doden gevallen door geweld in Amsterdam. Dat is er al een meer dan in heel 2018.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Hulpdienst­en voor een pizzeria in Amsterdam. Bij een schietpart­ij viel gisteren een dode en raakte een persoon ernstig gewond.
(Foto: De Telegraaf)
Hulpdienst­en voor een pizzeria in Amsterdam. Bij een schietpart­ij viel gisteren een dode en raakte een persoon ernstig gewond. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname