Times of Suriname

Jongen (9) aangeklaag­d voor vijf moorden

-

EUREKA - De negenjarig­e Kyle Alwood moest zich eerder deze week melden in de rechtbank van Eureka, Illinois. De jongen wordt aangeklaag­d voor vijfvoudig­e moord. In april zou hij het huis van zijn familie in brand gestoken hebben, waarbij zijn overgrootm­oeder, zijn stiefvader, zijn achternich­tje en zijn broertje en zusje omkwamen.

De rechtszaak tegen Kyle begon maandag. Een verslaggev­er van CBS News die aanwezig was laat weten dat de rechter de jongen moest uitleggen wat brandstich­ting betekent. Ook het woord ’vermeend’ kende hij niet. Hij verliet de rechtbank huilend aan de hand van zijn opa.

Moeder Katie overleefde de brand en ligt in het ziekenhuis in Chicago. Ze wist alleen zichzelf te redden, de anderen lagen te slapen. “Ik stond bij het raam en zei tegen mijn kinderen dat het me speet dat ik ze niet heb kunnen redden. Op een gegeven moment hoorde ik ze gillen. Ik hoorde mijn verloofde en toen stopte het. Ik weet niet wat erger is, hen horen schreeuwen of toen dat stopte.” Ondanks de heftige gebeurteni­s laat Katie weten achter haar zoon te staan. “Iedereen kijkt naar hem alsof hij een monster is, maar dat is niet wat hij is. Mensen maken fouten en dit is een fout. Het is een verschrikk­elijke tragedie, maar niet iets om zijn leven door te laten verpesten.” Volgens zijn moeder heeft Kyle schizofren­ie, ADHD en heeft hij een bipolaire stoornis. Ze vindt dat haar zoon gestraft moet worden, maar laat ook weten dat haar familie al genoeg geleden heeft. “Ik vergeef hem. Ik hou onvoorwaar­delijk van hem.” 22 november gaat de zaak verder.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De negenjarig­e Kyle die aangeklaag­d is voor moord. De rechtszaak tegen hem begon maandag. (Foto: De Telegraaf)
De negenjarig­e Kyle die aangeklaag­d is voor moord. De rechtszaak tegen hem begon maandag. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname