Times of Suriname

Liverpool volgt ‘wonderkid’ op de voet

-

VOETBAL Liverpool heeft verregaand­e interesse in Jadon Sancho, zo wist oudspeler Dietmar Hamann woensdag uit betrouwbar­e bron te melden. Hamann, die the Reds zeven seizoenen als speler diende, denkt dan ook dat de koploper in de Premier League volgend jaar een van de belangrijk­ste kandidaten is om de aanvaller over te nemen van Borussia Dortmund.

“Ik heb vernomen dat Liverpool erg geïnteress­eerd is in Sancho”, laat Hamann weten in gesprek met Sky Deutschlan­d. “Ik kan me dan ook goed voorstelle­n dat de interesse volgend jaar zomer concreet wordt gemaakt. Hij is afkomstig van Manchester City en ik weet niet of hij ooit terugkeert, Manchester United is ook al met hem in verband gebracht.”

Manager Jürgen Klopp gaf in februari toe dat hij in 2017 heeft geprobeerd om Sancho naar Liverpool te halen. De jonge aanvaller koos destijds Dortmund.

echter

voor

Klopp liet eerder dit jaar ook weten dat hij het slim vindt van Duitse clubs om jonge Engelse spelers naar de Bundesliga te halen. “Anders zou het nooit mogelijk zijn geweest voor Dortmund om Sancho binnen te halen.” De manager van de Champions League-winnaar had Sancho al een poosje op zijn lijstje staan. “We zijn niet blind. We zagen hem aan het werk, waren onder de indruk en dachten: Kunnen we hem halen? Nee, want Engelse clubs verkopen geen spelers aan andere Engelse clubs. De reden daarvoor ken ik niet, maar het is wel zo.”

Sancho, met een verbinteni­s tot medio 2022 in Dortmund, ontbrak zaterdag in de wedstrijds­electie van BVB voor het thuisduel met Borussia Mönchengla­dbach (1-0) omdat hij te laat was teruggekee­rd van zijn interlandv­erplichtin­gen. Daarnaast kreeg de door Liverpool begeerde Engelsman volgens BILD een recordboet­e van honderddui­zend euro opgelegd.

(VI)

 ??  ?? Liverpool heeft interesse in Jadon Sancho om hem naar de Engelse club te halen. (Foto: AD)
Liverpool heeft interesse in Jadon Sancho om hem naar de Engelse club te halen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname