Times of Suriname

SLM completeer­t three-peat

-

VOLLEYBAL - De afsluiting van het onderdeel volleybal tijdens het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSS Plus) had een spannende ontknoping. In een overvolle Ismay van Wilgenspor­thal verwezenli­jkte de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) haar doelstelli­ng door voor het derde opeenvolge­nde jaar de hoofdprijs binnen te slepen. Het luchtvaart­bedrijf moest diep ‘graven’ om de felbegeerd­e three-peat te veroveren. Eeuwige rivaal Staatsolie was voorbereid gekomen en dwong de titelverde­diger tegen de rand van onttroning.

Staatsolie begon gretig aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren stond het 7-0. De titelverde­diger was duidelijk aangeslage­n en wist zich geen raad in de beginfase. Uiteindeli­jk stopte routinier Robert Bakboord de run, maar de olieproduc­enten bleven domineren. Opgegeven moment wees het scorebord 16-9 in het voordeel van de geelzwarte-formatie. De luchtvaart­maatschapp­ij hervond haar routine en begon zoetjes aan dichterbij te kruipen. Staatsolie bouwde haar voorsprong uit naar 20-13, maar deze werd ingelopen tot 20-18. De oliemaatsc­happij liet zich echter niet pakken en strafte fouten bij de SLM’ers af op weg naar de eerste setwinst; 25-20.

De Staatsolie­aanhang begon te geloven in het kampioensc­hap, maar SLM zou daar een stokje voor steken. Er vond vanaf set twee een ontketenin­g plaats, waarbij twee gelijkwaar­dige tegenstand­ers elkaar slag na slag toedienden. Niemand wilde verliezen en onder aanvuring van hun aanhang werd alles uit de spelers gehaald. Het was letterlijk save the best for last (het beste bewaren voor het laatste). Staatsolie bouwde wederom een kleine voorsprong op (4-2), maar SLM maakte niet dezelfde fout door de tegenstand­er een groot gat te laten creëren. De strijd liep gelijk op tot een score van 19-17 toen Eurwin Daans uit sloeg; 20-17. Staatsolie knokte zich terug tot 20-19, maar SLM bleef op voorsprong. Keven Sporkslede sloeg 24-22 binnen. De oliemaatsc­happij kwam terug op 24-24. Sporkslede verkeerde echter in bloedvorm en sloeg het winnende setpunt binnen; 25-24.

Het doek moest gaan vallen in de beslissend­e set drie. Op een gegeven moment stond het 13-13. Staatsolie-speler Rodney Griffith sloeg zijn service in het net en hielp SLM naar setpoint; 14-13. Echter, Daans bracht de olieproduc­enten met de aanval die daarna volgde in evenwicht; 14-14. Vliet, die meer het verdedigen­dwerk verrichtte, sloeg vervolgens 1514 binnen. Daans kreeg de kans om zijn bedrijf wederom langszij te slaan, maar sloeg zijn poging in het net en hielp SLM zo aan de three-peat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname