Times of Suriname

Titelverde­diger Raptors wint bij start NBA

-

BASKETBAL - Titelverde­diger Toronto Raptors is het nieuwe seizoen in de NBA goed begonnen. De Canadezen wonnen dinsdag voor eigen publiek na verlenging van New Orleans Pelicans. LeBron James ging met Los Angeles Lakers onderuit bij Los Angeles Clippers.

Bij het duel tussen Raptors en Pelicans stond het na het vierde kwart nog gelijk (117117) en daardoor moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin ging het wederom lang gelijk op, maar de thuisploeg maakte alsnog het verschil (130-122). Fred van Vleet (34 punten, vijf rebounds en zeven assists) en Pascal Siakam (34 punten, achttien rebounds en vijf assists) waren goud waard voor Raptors. Van Vleet maakte nooit eerder zoveel punten in een NBA-wedstrijd. Raptors, dat dit seizoen het moet stellen zonder de naar Clippers vertrokken sterspeler Kawhi Leonard, werd voor de wedstrijd gehuldigd voor het behalen van de titel vorig seizoen. De ploeg uit Toronto versloeg Golden

State Warriors in de finale en kroonde zich als eerste Canadese ploeg ooit tot kampioen in de NBA.

In Los Angeles stond dinsdagavo­nd de kraker tussen Lakers en Clippers op het programma. Clippers geldt dit jaar met de komst van Paul George en Leonard als titelfavor­iet en het begon de jacht op het kampioensc­hap met een thuiszege op Lakers van James: 112-102. Leonard toonde direct zijn waarde voor zijn nieuwe ploeg met dertig punten, zes rebounds en vijf assists. Bij Lakers waren vooral Danny Green en nieuwkomer Anthony Davis op dreef, maar het was niet genoeg voor de overwinnin­g in het Staples Center. Lakers aast dit jaar juist op revanche voor een reeks teleurstel­lende seizoenen waarin de playoffs werden misgelopen. De 34-jarige James, bezig aan zijn tweede jaar bij Lakers, kon de formatie uit Los Angeles vorig seizoen nog niet aan een succes helpen. Hij was tegen Clippers goed voor achttien punten.

(Nusport)

 ??  ?? Pascal Siakam van Toronto Raports probeert langs Lonzo Ball van New Orleans Pelicans te gaan. (Foto: ESPN)
Pascal Siakam van Toronto Raports probeert langs Lonzo Ball van New Orleans Pelicans te gaan. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname