Times of Suriname

River Plate naar finale Copa Libertador­es

-

VOETBAL - River Plate heeft zich dinsdag voor de finale van de Copa Libertador­es geplaatst. De formatie uit Buenos Aires verloor de return tegen stadgenoot en rivaal Boca Juniors weliswaar met 1-0, maar dat werd de ploeg niet fataal.

River Plate wist de eerste ontmoeting met Boca begin oktober al met 2-0 te winnen en had aan de nipte nederlaag dus net genoeg om zich evenals vorig jaar voor de finale van het Zuid-Amerikaans­e clubtoerno­oi te plaatsen.

Het werd nog wel spannend in Buenos Aires, want Jan Hurtado tekende tien minuten voor tijd voor de 1-0 namens Boca door de bal na een vrije trap op de lijn het laatste zetje te geven. River Plate bleef in een hectische slotfase met zes minuten blessureti­jd echter overeind.

Vorig jaar stonden River Plate en Boca Juniors nog tegenover elkaar in de finale, die werd overschadu­wd door incidenten in aanloop naar de return. De spelersbus van Boca Juniors werd op weg naar het stadion van River Plate bekogeld. De return werd afgelast en later in Madrid alsnog gespeeld. River Plate, dat toen in Santiago Bernabéu de Copa Libertador­es won, neemt het dit keer in de finale op tegen een Braziliaan­se club.

De finale van de Copa Libertador­es wordt op 23 november gespeeld in het Chileense Santiago. River Plate won het toernooi in 1986, 1996, 2015 en vorig jaar. Independie­nte is met zeven titels recordhoud­er.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname