Times of Suriname

Barcelona wint miniem

- Lionel Messi wordt getackeld door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Barcelona heeft opnieuw goede zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. De Catalaanse grootmacht won dinsdag met minimaal verschil bij Slavia Praag: 1-2. Barcelona komt na drie wedstrijde­n op zeven punten en is daarmee koploper in Groep F. Slavia Praag is hekkenslui­ter met één punt.

Barcelona had zich geen betere start kunnen wensen in Tsjechië, want de Catalanen konden al na drie minuten voetballen de 0-1 vieren. Messi combineerd­e door de as van het veld fraai met Arthur, waarna de Argentijns­e vedette rondom de strafschop­stip in stelling werd gebracht door zijn teamgenoot en uiteindeli­jk onberispel­ijk raak schoot. Barcelona wist het uitstekend­e begin echter geen vervolg te geven en oogde in de eerste helft een aantal keer erg kwetsbaar. Peter Olayinka en Tomas Soucek kregen goede kansen om de stand gelijk te trekken, maar Marc-André ter Stegen onderschei­dde zich met puike reddingen. Namens Barcelona schoot Frenkie de Jong nog uit een lastige hoek op doelman

Ondrej Kolár. Het elftal van trainer Ernesto Valverde had het als gezegd zeer lastig met Slavia Praag en moest luttele minuten na de onderbreki­ng alsnog de gelijkmake­r incasseren. Clément Lenglet liet zich bij een lange bal aftroeven door Lukáš Masopust en die stelde vervolgens Jan Boril in staat de 1-1 tegen de touwen te schieten.

De gelijkmake­r schudde Barcelona wakker. De bezoeker draaide de duimschroe­ven aan en wist zijn voorsprong zeven minuten na de treffer van Boril alweer in ere te herstellen. Luis Suárez werd gevonden door Messi, waarna de Uruguayaan uit een lastige hoek en via verdediger Peter Olayinka raak schoot: 1-2. Suárez dacht zo voor het eerst sinds 16 september 2015 weer eens een uitdoelpun­t te maken in de Champions League, maar uit de herhaling bleek dat het contact van Olayinka doorslagge­vend was bij de goal. Slavia Praag gaf in het laatste halfuur vol gas en was enkele keren heel dicht bij de gelijkmake­r, maar er kwam geen veranderin­g meer in de score.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname