Times of Suriname

Valencia lijdt op valreep duur puntenverl­ies

-

VOETBAL - Valencia heeft woensdag bij het scheiden van de markt een zege uit handen gegeven op bezoek bij Lille. Diep in de blessureti­jd zorgde Jonathan Ikoné voor de verdiende 1-1. Valencia startte redelijk aan het duel in het Stade PierreMaur­oy, maar na een paar kansjes moest de ploeg het initiatief volledig aan Lille laten. Met name Yusuf Yazici was een bron van gevaar. De spelmaker leidde veel gevaarlijk­e aanvallen in en raakte onder meer de lat. Lille noteerde in de eerste helft liefst twaalf doelpoging­en, maar Jasper Cillessen hoefde door het gebrek aan precisie bij de thuisploeg nauwelijks in actie te komen.

Na de onderbreki­ng nam Lille meer risico en zette het Valencia nog sneller dan voor rust al het geval was onder druk. De bezoekers hielden de ruimtes echter gesloten en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Zo’n uitbraak leverde kort na het uur de 0-1 op. Na een razendsnel­le aanval met hoofdrolle­n voor Maxi Gómez en Kevin Gameiro rondde Denis Cheryshev af. Het puntloze Lille probeerde daarop met de entree van Loïc Rémy nog iets te forceren. De routinier kreeg al snel een grote mogelijkhe­id, maar faalde volledig. Het moment was illustrati­ef voor de problemen die Valencia ondervond, zeker nadat Mouctar

Diakhaby in de slotfase een tweede gele kaart incasseerd­e voor een overtredin­g op de bedrijvige Victor Osimhen. Lille bleef het proberen en kreeg in de vijfde minuut van de blessureti­jd loon naar werken. Ikoné liet Cillessen kansloos met een kiezelhard schot.

Overige uitslagen:

Salzburg-Napoli: 2-3, InterBorus­sia Dortmund: 2-0, RB Leipzig-Zenit: 2-1. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname