Times of Suriname

Minister VS: Onderhande­lingen alternatie­f voor heffingen op auto’s EU

-

VS- De Amerikaans­e minister van Handel, Wilbur Ross, denkt dat het mogelijk is om het instellen van heffingen op Europese auto’s te voorkomen, zegt hij in gesprek met Financial Times. Verdere onderhande­lingen zouden een alternatie­f kunnen zijn.

Eerder dit jaar heeft de Amerikaans­e president Donald Trump verkondigd dat geïmportee­rde auto’s en auto-onderdelen een bedreiging voor de Amerikaans­e veiligheid kunnen zijn. Dit stelt hem in staat om heffingen op buitenland­se goederen in te stellen, maar hij heeft deze beslissing uitgesteld tot november.

Ross zegt dat Trump drie opties overweegt. Hij kan simpelweg niks doen, heffingen instellen op enkele of alle landen of verder gaan onderhande­len. De minister zegt verder dat Trump nog veel alternatie­ven heeft en dat de buitenwere­ld niet moet speculeren tot welke conclusie de president zal komen. Voor Europese autoproduc­enten zouden hogere Amerikaans­e importtari­even een flinke domper zijn. Nu al hebben de automakers last van vraaguitva­l in bijvoorbee­ld China, de grootste automarkt ter wereld.

Vorige week gingen nieuwe Amerikaans­e heffingen in op USD 7,5 miljard aan Europese goederen die de VS importeert. Het ging om een vergelding­smaatregel, goedgekeur­d door de Wereldhand­elsorganis­atie, voor illegale staatssteu­n van Europese overheden voor vliegtuigm­aker Airbus.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname