Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1991 - Na een uitbarstin­g van de vulkaan Lokon op Noord-Sulawesi in Indonesië moeten honderden gezinnen uit een nabijgeleg­en dorp worden geëvacueer­d. 2010 - De VN-vluchtelin­genorganis­atie UNHCR begint een luchtbrug naar het zwaar overstroom­de West-Afrikaanse land Benin.

Politiek

1795 - Polen wordt verdeeld tussen Oostenrijk, Pruisen en Rusland.

1945 - Oprichting van de Verenigde Naties.

1954 - Dwight D Eisenhower belooft Amerikaans­e steun aan Zuid-Vietnam.

Wetenschap en technologi­e

2003 - Laatste vlucht van de Concorde, het supersonis­che vliegtuig dat als prestigepr­oject werd ontwikkeld door Frankrijk en Groot-Brittannië.

Geboren

1981- Tila Tequila

Tila Tequila, echte naam: Tila Nguyễn, (Singapore, 24 oktober 1981) is een Amerikaans­e tv-presentatr­ice van Vietnamese komaf. Daarbij heeft ze ook modellenwe­rk gedaan en een aantal singles uitgebrach­t. Ze is opgegroeid in Houston (Texas) in een Vietnamese boeddhisti­sche familie. Toen ze achttien was, poseerde ze naakt voor Playboy. Ze is vooral bekend door haar hoofdrol in de serie A Shot at Love (20072008) op MTV en staat nu bekend als ‘Tila Tequila’. In de serie is te zien dat ze zowel op mannen als op vrouwen valt, al zijn de vrouwe lijke kandidaten minder gecharmeer­d van haar.

1986-Drake

Aubrey Drake Graham, kortweg Drake (Toronto, 24 oktober 1986), is een Canadees rapper, songwriter en acteur. Hij werd oorspronke­lijk bekend door zijn rol als Jimmy Brooks in de televisies­erie Degrassi: The Next Generation. In juni 2009 tekende Graham voor het platenlabe­l van Lil Wayne, Young Money Entertainm­ent. In november 2009 kondigde Lil Wayne aan dat Drakes eerste studioalbu­m, Thank Me Later, afgerond was. Het album werd op 15 juni 2010 uitgebrach­t en debuteerde op de eerste plaatst in de Billboard 200. Graham werkte samen met onder anderen Lil Wayne, Young Jeezy, Kanye West, Eminem en Jay Z.

 ??  ?? Drake
Drake
 ??  ?? Tila Tequila
Tila Tequila

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname