Times of Suriname

Politie haalt kinderen uit huis met 244 verwaarloo­sde dieren en een dode cavia

-

Drie kinderen zijn in het Amerikaans­e Edgewater (Florida) door de politie uit hun huis gehaald na een melding van de vader van de kinderen. De meisjes van 8, 9 en 10 jaar woonden tussen maar liefst 245 zwaar verwaarloo­sde dieren. Het ging om onder meer om 95 muizen, 83 ratten, honden, katten en een dode cavia.

De politie kwam in actie na een melding van de vader. De moeder stond niet toe dat de vader de kinderen uit huis haalde nadat hij een punt had gezet achter de relatie. Agenten die een kijkje wilden nemen in het huis roken op de parkeerpla­ats al een ‘zeer onaangenam­e lucht’.

Eenmaal binnen werd duidelijk dat de noodzakeli­jke zorg voor de kinderen en de dieren ontbrak. Door het hele huis lagen rottend voedsel, uitwerpsel­en en urine van de dieren. Een dode cavia lag nog in een kooi. De politie heeft de kinderen daarom uit huis gehaald en bij een familielid ondergebra­cht. De dieren zijn naar een asiel gegaan. Het plaatselij­ke politiekor­ps roept mensen op te doneren aan het dierenasie­l en aan de meisjes. Ze hebben vooral kleding, speelgoed en geld nodig.

Mama Susan Nelson (49) is beschuldig­d van kinderen dierenmish­andeling. Ze moest de cel in, maar mocht de gevangenis verlaten na het betalen van een borgsom.

Gregg Nelson (57) is de vader van de kinderen. Hij meldde de schrijnend­e toestanden bij de politie, maar is zelf ook aangeklaag­d en zit vast. Zijn vriendin Melissa Hamilton is opgenomen in een psychiatri­sche instelling.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname