Times of Suriname

Schoten gelost wegens vete

-

PARAMARIBO - Een man heeft zondagmidd­ag aan de Parelviswe­g in Paramaribo schoten gelost, bij de woning van een ondernemer. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor.

Het slachtoffe­r zat samen met twee neven te borrelen, toen op een gegeven moment een buurman die hij kent als Trio samen met een onbekende man thuis bij hem kwam. De mannen kwamen met een grijze wagen aangereden, waarvan het kenteken bekend is. Zij parkeerden de auto voor de woning van Trio en liepen naar het pand van de ondernemer. Het slachtoffe­r en Trio hadden een vete omtrent een betaling. Trio haalde een mes tevoorschi­jn en schreeuwde tegen de ondernemer dat die hem zijn geld terug moest geven. De ondernemer probeerde met Trio te praten en hield de hand van de man met het mes vast. De persoon die samen met Trio was, haalde vanonder zijn trui een vuistvuurw­apen te voorschijn. Familieled­en die het voorval zagen, renden naar buiten met houwers. Trio en zijn vriend renden vervolgens weg, achtervolg­d door het slachtoffe­r en zijn familieled­en.

Op een gegeven moment kon de ondernemer niet verder rennen en ging op de grasberm zitten, maar zijn familieled­en renden wel achter de verdachten aan. Trio keek om en zag het slachtoffe­r zitten. Hij greep het wapen uit handen van zijn vriend en loste drie schoten in de richting van de ondernemer. Familieled­en die dit zagen, renden in een bosschage.

De verdachten zijn vervolgens verder gerend en hebben hun voertuig achtergela­ten. De politie van Livorno heeft op straat een huls gevonden en in beslag genomen. Zij heeft ook de achtergela­ten wagen in beslag genomen. Het onderzoek is nog gaande.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname