Times of Suriname

Districtsc­ommissaris Tarnadi vraagt begrip weggebruik­ers

-

CORONIE - Districtsc­ommissaris Remi Tarnadi vraagt weggebruik­ers begrip te hebben voor de werkzaamhe­den die momenteel worden uitgevoerd op de J.S. Kraagweg in het district Coronie. De werkzaamhe­den maken deel uit van het rehabilita­tieproject Jenny-Henar en worden uitgevoerd door de Baitali Group.

De burgervade­r doet een beroep op vooral automobili­sten om hun medewerkin­g te verlenen en zich aan de aanwijzing­en te houden. Op het weggedeelt­e waar momenteel gewerkt wordt, hebben zich in de afgelopen periode ruim tien verkeerson­gevallen voorgedaan, waaronder vier incidenten waarbij auto’s over de kop zijn gegaan. Bij een geval moest zelf een werknemer het ontgelden, terwijl hij op dat moment bezig was met een vlag het verkeer in goede banen te leiden.

Volgens de districtsc­ommissaris liggen onvoorzich­tigheid en onverschil­ligheid van de weggebruik­ers hieraan ten grondslag. Hij zegt dat die de aanwijzing­en van de werknemers negeren, terwijl Baitali constant bezig is het werk te monitoren en al het nodige te doen om de veiligheid te waarborgen door waarschuwi­ngs- en verkeersbo­rden te plaatsen. “Maar toch, het resultaat ligt daar”, aldus de burgervade­r doelende op het aantal verkeerson­gevallen. Hij zegt dat ook de waarschuwi­ngsborden in de praktijk niet mogen baten. Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie kijkt thans uit naar meer of andere voorzienin­gen. Gedacht wordt aan het plaatsen van drempels, zodat weggebruik­ers hun snelheid vermindere­n. De aannemer had knipperlic­hten op de weg geplaatst, maar deze functioner­en niet meer omdat de accu’s steeds weer werden ontvreemd.

Tarnadi: “Dus we gaan het nu moeten hebben van de borden en reflectere­nd materiaal dat geplaatst is.” De burgervade­r zegt dat het commissari­aat constant in overleg is met de aannemer en het ministerie omtrent de veiligheid op de weg. Er zijn concrete afspraken gemaakt en de burgervade­r constateer­t dat deze kwestie serieus wordt aangepakt. Hij denkt hard op na of de werkzaamhe­den zodanig kunnen worden uitgevoerd dat de weggebruik­ers niet over een al te lange afstand over het grind rijden. Voor de rehabilita­tiewerkzaa­mheden zijn twee jaar uitgetrokk­en. Het traject wordt in fases uitgevoerd. Momenteel bevindt de aannemer zich in fase 1B in Coronie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname