Times of Suriname

Barcelona wil Rakitic betrekken in ruildeal voor Italiaanse sensatie

-

VOETBAL - Ivan Rakitic wordt al enige tijd in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona en de Spaanse kampioen lijkt mee te willen werken aan een tussentijd­se transfer van de Kroatische middenveld­er. Barcelona denkt volgens Sport na over een ruildeal inzake Rakitic, met Stefano Sensi die de omgekeerde weg bewandelt richting Catalonië. De Italiaanse middenveld­er wordt dit seizoen door Internazio­nale gehuurd van Sassuolo, met een koopoptie van 25 miljoen euro.

Sensi beschikt bij Sassuolo nog over een contract tot 2023, maar door zijn goede prestaties in het shirt van Internazio­nale is het goed mogelijk dat de viervoudig internatio­nal van Italië definitief wordt overgenome­n door de huidige nummer twee in de Serie A. Barcelona wilde Sensi afgelopen zomer al naar het Camp Nou halen, maar Internazio­nale was de Catalaanse grootmacht te slim af. Naar verluidt heeft Barcelona onlangs opnieuw contact opgenomen met de zaakwaarne­mer van Sensi om een en ander te bespreken.

Sassuolo-directeur Giovanni Carnevali liet zich onlangs tegenover Corriere dello Sport uit over de transfersa­ga rondom Sensi. “Toen ik in Barcelona was aangaande de onderhande­lingen over Marlon, informeerd­e een van de bestuurder­s van Barcelona naar Sensi. Hij was klaarblijk­elijk al in beeld bij ze, maar Internazio­nale was er echter eerder bij. We kwamen op een vrijdag tot een overeenkom­st op het kantoor van

Internazio­nale, waar trainer Antonio Conte ook bij was. Die maandag erop zou ik een belangrijk­e afspraak hebben met een buitenland­se club”, verwees Carnevali naar de vergeefse belangstel­ling van Barcelona voor Sensi, die dit seizoen al drie doelpunten en vier assists liet noteren. De middenveld­er kampt echter al enige weken met een spierbless­ure.

Rakitic stond al enige tijd hoog op het verlanglij­stje van Internazio­nale, terwijl ook Juventus en Paris SaintGerma­in in de afgelopen periode herhaaldel­ijk met de routinier in verband zijn gebracht. Rakitic, met een verbinteni­s tot medio 2021, is mede door de komst van Frenkie de Jong zijn basisplaat­s kwijtgeraa­kt bij Barcelona. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname