Times of Suriname

Twee verkeersdo­den binnen twaalf uur

-

PARAMARIBO Binnen twaalf uur zijn er twee verkeersdo­den geregistre­erd. Het gaat om de motorfiets­er Rudolf Sanawi (49), die aan de Catharina Sophiastra­at in Saramacca is omgekomen en de bromfietse­r Sham Gajapersad (31), die aan de Dageraadwe­g in Paramaribo dodelijk is aangereden.

De dodelijke aanrijding tussen de motorfiets en een auto heeft zich dinsdagavo­nd aan de Catharina Sophiastra­at voorgedaan. Volgens de politie kwam de melding van deze aanrijding rond 23.23 uur binnen. De motorfiets­er vertoonde geen tekenen van leven meer; een arts stelde de dood vast. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de auto reed over de Catharina Sophiastra­at komende vanuit de richting Calcutta en gaande in die van Paramaribo, terwijl de motorfiets vanuit de tegenoverg­estelde richting kwam. De 23-jarige autobestuu­rster MM sloeg op een gegeven moment rechtsaf een inrit in en verleende geen voorrang aan het rechtdoorg­aande verkeer. De motorfiets kwam tegen de auto aan. De motorfiets­er kwam door de slag met zijn hoofd tegen de trottoirba­nd aan en liep zware verwonding­en op. Zijn valhelm vloog van zijn hoofd. De man was vrijwel op slag dood. De automobili­ste verkeerde niet onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs is ingevorder­d. Beide voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van Sanawi is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing.

Ook is gistermorg­en aan de Dageraadwe­g een aanrijding met dodelijke afloop geregistre­erd tussen een pick-up, auto en bromfiets. De pickup en de auto reden over de Dageraadwe­g komende vanuit de Martin Luther Kingweg. De bromfiets, die bestuurd werd door Sham Gajapersad, kwam vanuit de tegenoverg­estelde richting. De pick-upbestuurd­er beschreef een rechtse bocht om in de Kwasikwasi­maweg te gaan, maar verleende geen voorrang aan de bromfiets. Dit leidde tot de aanrijding, waarbij de bromfietse­r op de rechter rijhelft terechtkwa­m. Hij is toen aangereden door de achterrijd­er van de veroorzake­r van de aanrijding. De bromfietse­r overleed ter plaatse. Het rijbewijs van beide automobili­sten is ingevorder­d. Zij verkeerden niet onder invloed van alcohol.

De krant verneemt dat de bromfietse­r na de aanrijding met zijn bromfiets in de trens belandde. Hij werd eruit getrokken en langs de weg gelegd. Zijn bromfiets is door de sleepwagen uit de trens gehaald. De bromfiets, de auto en pick-up, die schade hadden, zijn met twee sleepwagen­s weggebrach­t.

 ??  ?? Een motorfiets is aangereden door een auto aan de Catharina Sophiastra­at in Saramacca. De motorfiets­er overleed ter plekke. (Actionfoto: Shaylendra Jarbandhan)
Een motorfiets is aangereden door een auto aan de Catharina Sophiastra­at in Saramacca. De motorfiets­er overleed ter plekke. (Actionfoto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname