Times of Suriname

Misiekaba: “Als je wilt vechten, dan zullen we vechten!”

-

PARAMARIBO - Andre Misiekaba, ondervoorz­itter van coalitiepa­rtij Nationale Democratis­che Partij (NDP), schijnt er genoeg van te hebben dat opposition­ele krachten steeds proberen om, wat hij noemt, de democratis­che verhouding­en in het land te destabilis­eren. De aangekondi­gde protesten vandaag bij De Nationale Assemblee (DNA) tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschu­ld is voor hem de druppel die de emmer doet overlopen. zegt de NDP-topper tevens minister van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting op een structuren­vergaderin­g van de NDP.

“Na feti yu wani feti! Wel wi o feti!”,

Hij vindt de houding van de oppositie, buitenparl­ementaire politieke partijen, bijgestaan door ondersteun­ende groepen waaronder vakbonden en belangengr­oepen oneerlijk en onsportief. Die zouden geen respect hebben voor het democratis­che gehalte en de politieke verhouding­en in DNA.

Misiekaba benadrukt dat de strafbepal­ing voor overschrij­ding van het obligoplaf­ond in 2002 is gemaakt door de toenmalige regering en coalitie. De oppositie boog toen het hoofd voor het besluit van de meerderhei­d. Nu de toenmalige coalitie buiten het regeercent­rum is en geen meerderhei­d meer heeft in DNA, wenst zij zich niet neer te leggen bij wat de huidige coalitie bepaalt. “Op basis van de omstandigh­eden van 2002, op basis van de politieke inzichten van 2002, op basis van de politieke constellat­ie die op dat moment de dienst uitmaakte in het land, heeft men een wet gemaakt, en dat mag. Zij hadden de macht. Zij hadden in De Nationale Assemblee de meerderhei­d. Het mag. Wel vandaag de dag hebben wij de macht en de meerderhei­d, en op basis van de politieke omstandigh­eden van vandaag en de politieke inzichten die wij vandaag hebben, gaan wij de wet wijzigen”, zegt Misiekaba. Op basis van die inzichten zal de NDP volgens Misiekaba niet over zich heen laten walsen door de politieke minderheid in het land. “De Nationale Democratis­che Partij, de partij die het volk de meerderhei­d heeft gegeven in het land; wij zijn ready voor de strijd! Gaat u op straat! Wij gaan ook op straat komen!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname